Στα 297 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ μόνο για ένα από τα υποκαταστήματά του στο Ηράκλειο (αυτό του Εσταυρωμένου), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσιούρης, ο οποίος επισήμανε ότι πρόθεση της διοίκησης του Ιδρύματος είναι να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια για τη ρύθμιση των οφειλών.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατσιούρης, οι οφειλέτες στο υποκατάστημα του Εσταυρωμένου ανέρχονται στους 13.802 με συνολικές οφειλές 297.122.211 ευρώ και από αυτούς μόλις οι 1.847 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση για τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών τους. Την ίδια στιγμή γίνεται επεξεργασία ανάλογων στοιχείων και στα άλλα δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στην Αγίου Μηνά και στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μιλώντας σχετικά με τους ελέγχους για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ είπε ότι τον Ιούνιο, σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου έγιναν συνολικά 123 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι ανασφάλιστοι ήταν 128 εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 68.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παράνομων χορηγήσεων αναρρωτικών αδειών στο ΙΚΑ Ηρακλείου που είχε αποκαλυφθεί πριν από δυο περίπου χρόνια, ο κ. Πατσιούρης τόνισε ότι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η ζημιά που είχε υποστεί το ΙΚΑ ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ (δείτε εδώ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο κ. Πατσιούρης έχει συζητήσεις με στελέχη και εργαζομένους στο ΙΚΑ, αφού έως τον Ιανουάριο του 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πολλά» τα τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ που λειτουργούν στο Ηράκλειο.

kathimerini.gr από  AMΠE

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook