Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδωσαν τη Δευτέρα (02/05) μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος, που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

Εν τω μεταξύ, στο διαδίκτυο έχει ήδη κυκλοφορήσει μία φωτογραφία, που "αποδεικνύει" πως η φωτογραφία του προσώπου του Μπιν Λάντεν, ήταν προϊόν επεξεργασίας.Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (01/05) κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

"Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ.

Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Μέλος της αλ-Κάιντα της Υεμένης παραδέχθηκε το θάνατο του μπιν Λάντεν

Χαρακτηρίζοντας το θάνατό του “καταστροφή” για το τρομοκρατικό δίκτυο, μέλος της αλ Κάιντα της Υεμένης παραδέχθηκε πάντως το γεγονός του θανάτου του, προσθέτοντας πως τα στελέχη της οργάνωσης στην αραβική Χερσόνησο, θα συναντηθούν στη νότια Υεμένη, για να εκδώσουν ανακοίνωση για "το μέλλον της τζιχάντ κατά την προσεχή περίοδο".

"Η είδηση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους μας. Αρχικά, δεν πιστέψαμε την πληροφορία, αλλά ήλθαμε σε επαφή με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν, οι οποίοι μάς το επιβεβαίωσαν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο το μέλος αυτό της αλ-Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο.