Σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση καρκίνου υποβλήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες και να περάσει το μήνυμα πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Στον κ. Κακλαμάνη διαγνώσθηκε καρκίνος στο έντερο, μια από τις πιο επιθετικές μορφές, η οποία -όπως ανακοίνωσε ο ίδιος- ευτυχώς διαγνώσθηκε σε αρχικό στάδιο και αντιμετωπίστηκε.

Στο λιτό μήνυμά του στο Facebook για την περιπέτεια της υγείας του, ο πρώην υπουργός Υγείας σημειώνει:

\”Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά. Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.

Θέλω, επ\’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:

– Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική… μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).

– Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο- το επιστημονικό επίπεδο του ΕΣΥ είναι εξαιρετικά υψηλό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου\”.

Την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, είχε ανακοινωθεί ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης απουσιάζει καθότι βρίσκεται στο νοσοκομείο.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook