Η επιλογή καλών προϊόντων περιποίησης δε σημαίνει ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε και ακόμα περισσότερο, η σειρά που τα εφαρμόζουμε, μπορεί να επηρεάσει εξαιρετικά την αποδοτικότητα. Σιγουρευτείτε ότι τα βάζετε με τον τρόπο που πρέπει για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Αντιηλιακό: για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργούν είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς τεστάρονται. Τα προϊόντα αυτά ελέγχονται εφαρμόζοντας τα σε καθαρό δέρμα. Συνεπώς μια ενυδατική κρέμα που έχει δείκτη SPF πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από οτιδήποτε άλλο. Παρόλα αυτά αν η ρουτίνα σας περιλαμβάνει χρήση serum, τότε αυτό πρέπει να μπει πριν και από το αντιηλιακό.

Κρέμα ματιών: είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εφαρμοστεί στο πρόσωπό σας πριν από οτιδήποτε άλλο μιας και η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και δε θέλετε να μεταφέρεται άλλο προϊόν εκεί. Εφαρμόστε με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί.

Απολέπιση και μάσκες: όλες γνωρίζουμε ότι μια μάσκα ομορφιάς πρέπει να εφαρμόζεται πάντα σε καθαρό πρόσωπο. Αν σκοπεύετε όμως να κάνετε απολέπιση είτε με κόκκους είτε σε μορφή μάσκας, πρέπει να την κάνετε πρώτα από όλα, να καθαρίσετε το πρόσωπο και μετά να κάνετε τη μάσκα.

Κρέμες για την ακμή: οποιαδήποτε τέτοια κρέμα χρησιμοποιήσετε πρέπει να το κάνετε είκοσι λεπτά πριν εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα σας. Επειδή αρκετές από αυτές τις κρέμες περιέχουν απολεπιστικούς παράγοντες είναι καλύτερο να περιορίσετε τη χρήση τους μόνο τις νυκτερινές ώρες και την ημέρα να μην παραλείψετε την χρήση αντιηλιακού.

Αντιρυτιδικές κρέμες: όσες περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Ε, C και οξέα, πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά το βράδυ γιατί οι ακτίνες του ήλιου απενεργοποιούν αυτά τα στοιχεία κάνοντάς τα αναποτελεσματικά ενώ υπάρχει περίπτωση να προκληθούν λεκέδες στην επιδερμίδα. Όσες περιέχουν ρετινόλη, η οποία επίσης αυξάνει τη φωτοευαισθησία στο δέρμα, πρέπει επίσης να εφαρμόζονται νύκτα και την ημέρα να μην παραλείπεται η χρήση αντιηλιακού. Επιπλέον, όλα τα αντιρυτιδικά serums, πρέπει να εφαρμόζονται πριν από κάθε κρέμα ώστε να διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα.

Toner: πρέπει να χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε κρέμας ή serum χωρίς να ξεπλένεται. Αν περιέχει οξέα, περιορίζουμε τη χρήση του μόνο το βράδυ.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook