Χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Βέροιας στην μητέρα του μικρού Άλεξ, Νατέλα Ιτσουαΐτζε.

Παράλληλα, την απαλλάσσει από κάθε ευθύνη σχετικά με την επιμέλεια του 11χρονου παιδιού της που εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006 στην Βέροια, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Αντίθετα, καταδίκασε τους 11 από τους 13 γονείς και κηδεμόνες των πέντε ανηλίκων που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του μικρού Άλεξ, οι οποίοι πρέπει τώρα να καταβάλουν το ποσό.

Η απόφαση αναφέρει πως «Το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιδικάσει στην ενάγουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που κρίνεται εύλογο, εν όψει του νεαρού της ηλικίας του θανατωθέντος υιού της, το ότι ήταν το μόνο τέκνο της, του μεγάλου βαθμού πταίσματος των εναγομένων (δόλος ως προς την πρόκληση των σωματικών βλαβών και αμέλεια ως προς το βαθύτερο αποτέλεσμα του θανάτου), της μετέπειτα συμπεριφοράς τους, που επέτεινε τον ψυχικό πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν, οδηγώντας τις προσπάθειες ανεύρεσης της σορού σε αποτυχία, των οικονομικών και τέλος, των κοινωνικών συνθηκών των διαδίκων».

Η απόφαση έγινε γνωστή χθες και δεν είναι τελεσίδικη, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook