Όπως αποκάλυψε χθες το Flashnews.gr, αναστέλλεται η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε από το ΓΕΑ στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με αυτό ουσιαστικά η 126 υποβαθμίζεται, με ένα πιθανό σενάριο να χαρακτηριστεί από Σμηναρχία σε Αεροπορικό Απόσπασμα.

Θεωρείται δεδομένο πως παραμένει σε λειτουργία η 11η Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων, η Μοίρα στην οποία βρίσκονται οι S300.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό . Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των ανθρώπων αυτών φτάνει στους 300.

Οι 100 βέβαια ανήκουν στην 11η Μοιρα κατευθυνόμενων βλημάτων. Ενδεχομένως θα μετακινηθεί προσωπικό προς την 11η Μοίρα από τη υπόλοιπη Σμηναρχία.

Ημερομηνία ορόσημο για τις εξελίξεις συνολικά, είναι η 11η Δεκεμβρίου κι αυτό γιατί τότε θα γίνει η πρώτη βολή αποδοχής μετά από 14χρονια που βρίσκονται οι πύραυλοι S300 στο Ηράκλειο.

Η βολή θα γίνει από το Πεδίο Βολής στα Χανιά, τη διαδικασία θα παρακολουθήσουν 150 ξένοι στρατιωτικοί Ακόλουθοι καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΑΤΟ.

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook