Η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία) με τον τουρισμό και συγκεκριμένα η διάθεση των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία ήταν το θέμα σύσκεψης η οποία συνεκλήθη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτίου Ρεθύμνου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, του Συλλόγου Τυροκόμων, στελέχη των Διευθύνσεων Γεωργικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, καθώς και εκπρόσωποι του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής, που αποτελεί τον προπομπό μιας σειράς συναντήσεων με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, ήταν η δρομολόγηση μιας συνεργασίας μεταξύ των τοπικών παραγωγών με τους επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου, ώστε να προωθηθούν μέσω των ξενοδοχείων τόσο η κρητική διατροφή όσο και τα τοπικά προϊόντα προς όφελος της τοπικής οικονομίας και αγοράς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Συγκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση με στόχο όλοι μαζί να δούμε με ποιον τρόπο πρωτογενής τομέας και τουρισμός μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, ιδιαίτερα τώρα που βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως μια πρωτοφανή δυσμενή συγκυρία. Από ό,τι φάνηκε από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, υπάρχει η διάθεση και η βούληση για συνεργασία, ώστε τα τοπικά προϊόντα να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στα ξενοδοχεία του τόπου μας, που μπορούν και πρέπει να τα αξιοποιήσουν, προβάλλοντας την κρητική διατροφή, ένα διατροφικό μοντέλο παγκόσμιας αναγνώρισης, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση στάθηκε αφορμή να γίνει ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος για να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα τονώσουν τους δύο αυτούς παραγωγικούς τομείς, που αποτελούν τους στυλοβάτες της τοπικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook