Στα 800 εκατ ευρώ ανέρχεται τελικά το δημοσιονομικό κενό που καλείται να καλύψει το Υπουργείο Εργασίας, έναντι 500 εκατ. που ήταν πριν.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, αποκάλυψε το ύψος του κονδυλίου που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, το οποίο –όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση -θα εξασφαλιστεί με την εφαρμογή μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής προκειμένου να αποφευχθεί η οριζόντια μείωση των συντάξεων .

Ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποκλιμάκωσης της ανεργίας τονίζοντας ότι η ανάπτυξη έστω και αναιμική είναι κοντά.

Για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προαγωγή της απασχόλησης και της ασφάλισης, που είναι και το κεντρικό θέμα του συνεδρίου , ο κ. Βρούτσης τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων κοινών δράσεων της δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. «Ο ιδιωτικός τομέας θα έχει συμπληρωματική θέση – τόνισε – δε θα υποκαθιστά το κράτος, το οποίο κρατά το ρυθμιστικό ρόλο και παρέχει τις εγγυήσεις».

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook