Κατόπιν σκληρής δουλειάς και σημαντικής προσπάθειας, πολλών ετών, ολοκληρώθηκε ένα, έργο ζωής, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιφέρεια Κρήτης.

Έτσι, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. πραγματοποιούνται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ, τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Παίδων (στον εξωτερικό χώρο υποδοχής της Μονάδας, στο ισόγειο του Α΄ Κτηρίου).

Η νέα ΜΕΘ Παίδων διαθέτει επτά κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι ημερήσιας νοσηλείας για μικροεπεμβάσεις και άλλες βραχείες επεμβάσεις σε παιδιά που απαιτούν ήπια καταστολή.

Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελεί ένα έργο πολυσήμαντο για όλα τα παιδιά της Κρήτης και των νήσων Αιγαίου.

Ο σχεδιασμός της ΜΕΘ Παίδων, είναι εφάμιλλος μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων του εξωτερικού και παράλληλα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ τα δομικά στοιχεία της Μονάδας, ακολουθούν τις αυστηρές προδιαγραφές των διεθνών εταιρειών Εντατικής Θεραπείας, και εγκεκριμένα από ειδική επιτροπή πιστοποίησης του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων δεν θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και την υποστήριξη του Σωματείου ΠΝΟΗ (Σωματείο Φίλων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων), του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος καθώς και τη συμπαράσταση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου-Διευθυντή της ΜΕΘ Ενηλίκων-Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλου.

flashnews.gr/ Γ. Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook