«Χάσαμε τις εκλογές, αλλά όχι και το μυαλό μας», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ και ζήτησε από το κόμμα του, παρά την εκλογική ήττα του, να διαπραγματευτεί με αυτοπεποίθηση με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Κατά την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου του SPD στην Λειψία, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρόεδρος του κόμματος ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό, αλλά τόνισε ότι, «εάν γίνουν αποδεκτές κεντρικές σοσιαλδημοκρατικές απαιτήσεις, το SPD πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση». Απέρριψε δε την εικασία ότι το κόμμα του θα χάσει περαιτέρω δυνάμεις από την συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ. «Κανείς δεν μπορεί να μας μικρύνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η σημερινή ομιλία ήταν η αποχαιρετιστήρια για τον Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποχωρεί από την πρώτη γραμμή του κόμματος, αλλά θα παραμείνει ενεργός ως βουλευτής. «Υπόσχομαι ότι όσο ζω, θα μπορείτε να υπολογίζετε στην στήριξή μου», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook