Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Νοέμβριου 2013 ο Α΄ κύκλος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τη φετινή περίοδο 2013-2014 από το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων στην Κωνσταντινουπολιάδα της ενορίας Αγ. Κων/νου και Ελένης στη Νέα Χώρα Χανίων.
Αντικείμενο της νέας θεματικής ενότητας, η οποία θα αναλυθεί από αξιόλογους πανεπιστημιακούς είναι: «H ψυχολογία των ανθρωπίνων σχέσεων» και πρώτος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κος Αλέξανδρος Κακαβούλης, που ανέλυσε το θέμα «Ψυχικές αντιστάσεις στην δοκιμασία της κρίσης».
Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο χαιρετισμό του ανέφερε «Η εκπαίδευση σε κάθε ηλικία παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε να αναπτυχθούν γέφυρες αυθεντικής επικοινωνίας, αλληλοσεβασμού, ψυχικής ενδυνάμωσης και αυθεντικότητας. Ο σεβασμός στη γνώση, τη μόρφωση και τη συνεχή επιμόρφωση αποτελεί για μας, τρόπο ζωής».
«Ο θεσμός του Α.Λ.Π. συνεχώς ενδυναμώνεται και συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο και μεράκι, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να μάθουμε περισσότερα, να δούμε από τη σωστή πλευρά την κοινωνία και τα προβλήματά της, για να γίνει ο τόπος που ζούμε καλύτερος», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.
Η Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Μακράκη-Χαριτακη, ευχαρίστησε για την παραχώρηση της αίθουσας τον πατέρα, Αντώνιο Σαπουνάκη, και ανέφερε ότι «Στην εποχή μας η γρήγορη εξέλιξη ηθών και νοοτροπιών, η βαθύτατη οικονομική κρίση, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας, θέτουν στις οικογένειες και στους παιδαγωγούς προβλήματα επικοινωνίας». 
“Είναι λοιπόν σημαντικό” τόνισε η κα. Χαριτάκη, «να αναζητήσουμε και να κατανοήσουμε τους ψυχολογικούς μηχανισμούς, που αποτελούν την απαρχή των συγκρούσεων και επηρεάζουν την εσωτερική λειτουργία της σχέσης μας με τον συνάνθρωπο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook