Απάντηση σε Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γ. Σταθάκη, Αν. Ξανθού, Μ. Διακάκη, Μ. Κριτσωτάκη, Κ. Δερμιτζάκη και Θ. Δρίτσα, σχετικά με την κατάσταση των κτιρίων λιμεναρχείων της Κρήτης, έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης. 

Σε αυτήν ουσιαστικά επιβεβαιώνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Χανίων και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, πως το ένα από τα δύο κτίρια όπου στεγάζεται χρήζει «άμεσων παρεμβάσεων (συντήρηση – επισκευή)», όμως για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας απαιτείται η κατάθεση πλήρους αρχιτεκτονικής μελέτης, αφού πρόκειται για διατηρητέο που προστατεύεται από τη 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρήτης. 

Η διερεύνηση μετεγκατάστασης δεν καρποφόρησε λόγω έλλειψης πόρων και η όποια λύση φαντάζει πολύ μακρινή. Ως τέτοια παρουσιάζεται η παραχώρηση γραφείων στο υπό κατεδάφιση κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που παλιότερα στέγαζε τμήμα του Λιμεναρχείου, σύμφωνα με προφορικές συνεννοήσεις. Αρκεί βέβαια πρώτα να ανεγερθεί το κτίριο αυτό.

Σχολιάζοντας την απάντηση, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης σημείωσε την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της μνημονιακής κυβέρνησης για οργάνωση της δημόσιας διοίκησης με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει αποτελεσματική, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατέληξε, η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα ώστε να γίνει λειτουργικός και να υποστηρίξει τον ιδιωτικό συνιστά κλειδί για την πρόοδο και την ανάπτυξη.