Τα ρομπότ είναι υπέροχα και φανταστικά, αν και αυτό δεν σηκώνει συζήτηση, μέρος όμως της μαγείας που προκαλούν βασίζεται στην πολυπλοκότητα των μηχανισμών τους και στην ευελιξία της χρήσης τους.

Αυτό βέβαια τα κάνει δύσκολα στην κατασκευή, γεγονός που βάλθηκε να αλλάξει η Modular Robotics, η φίρμα που με την πλατφόρμα της των στοιχειωδών bots εγκαινίασε πρόσφατα το Moss, ένα ρομποτικό κατασκευαστικό πακέτο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το λειτουργήσει κάποιος.

Βασισμένο στη γνώση που απέκτησε η εταιρία από τα περίφημα Cubelets, το νέο kit Moss είναι σαφώς πιο σοφιστικέ και λειτουργικό, κρατά όμως έξω από κάδρο όλα τα καλώδια, την κωδικοποίηση, τον προγραμματισμό και τα λεπτεπίλεπτα εξαρτηματάκια!

\"\"

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποφασίσεις πώς θα συναρμολογήσεις τις εξελιγμένες μαγνητικές μονάδες μεταξύ τους, έχοντας καλή βοήθεια στο πλευρό σου: η χρωματική επισήμανση θα σε καθοδηγήσει στο τι κάνει ακριβώς κάθε πλευρά της μονάδας. Το ένα χρώμα, για παράδειγμα, κινεί τη δημιουργία σου στον χώρο, την ίδια στιγμή που έτερο χρώμα τού δίνει βασικές λειτουργίες επίγνωσης και συνειδητότητας, όπως ο αισθητήρας απόστασης!

\"\"

Η Modular Robotics κατασκευάζει ήδη τις χειροποίητες μονάδες για το Moss στο εργοστάσιό της στο Κολοράντο των ΗΠΑ, με την παραγωγή να ξεκινά κάποια στιγμή στα μέσα Δεκεμβρίου. Η πετυχημένη εκστρατεία της φίρμας για την κατασκευή του Moss στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter απέδωσε καρπούς (εξασφαλίζοντας χαλαρά τα 100.000 δολάρια που απαιτούνταν για την παραγωγή του), αν και ο διευθυντής σχεδιασμού της Modular Robotics, Eric Schweikardt, δήλωσε πρόσφατα στο BBC ότι η εταιρία δεν χρειαζόταν πραγματικά τη χρηματοδότηση για να προχωρήσει στη ρομποτική της περιπέτεια.

\"\"

Δείτε στη σελίδα του Kickstarter το καταπληκτικό βίντεο του Moss αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες για τα ρομπότ που έρχονται να γίνουν παιχνίδια στα δημιουργικά -αν και άσχετα- χέρια μας. Όσο για τις τιμές τους, είναι ιδιαίτερα προσιτές, ικανές να φέρουν τη μαγεία στο σπίτι μας και να μας επιτρέψουν να φτιάξουμε τα δικά μας ρομπότ που διαισθάνονται το φως, αντιδρούν σε ερεθίσματα απόστασης, οδηγούν μόνα τους, ενώ για λίγα περισσότερα χρήματα μπορούμε να αποκτήσουμε ένα συναρμολογούμενο όχημα που ελέγχεται μέσω Bluetooth!

\"\"

Απίστευτο πραγματικά…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook