Την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, οι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας, τονίζοντας πως η χώρα αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό το 2014. 
Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Όλι Ρεν τόνισε πως εφήρμοσε μια εξαιρετική πολιτική και πλέον μπορεί να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό. 
«Η Ιρλανδία κατάφερε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης και με τη βοήθεια της Κομισιόν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί περισσότερο», δήλωσε ο κ. Ρεν.
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα αλλά η χώρα έχει καταφέρει να επιδείξει ένα πρόγραμμα επιτυχίας και πως η ισπανική κυβέρνηση -η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης- θα καταφέρει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα. 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο όσο και η επιτυχής πολιτική της Ισπανίας αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι απόδειξη πως οι αδυναμίες της Ευρωζώνης μπορούν να ξεπεραστούν.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook