Για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου υπήρξε παρέμβαση από τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Κανελλόπουλο Αναστάσιο, ο οποίος διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της έρευνας, αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, ενώ ως μάρτυρες θα κληθούν επίσης και άλλοι αστυνομικοί υπεύθυνοι ασφαλείας (υπάλληλοι security), ο πρόεδρος του Ατρόμητου και άλλοι παράγοντες.

Στην έρευνα θα εξεταστούν τα μέτρα που είχαν ληφθεί και οι έλεγχοι που έγιναν, πως μπήκαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, και πως κατάφεραν να περάσουν οι κροτίδες και τα άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα θα διεξαχθεί με αυστηρότητα και ταχύτητα.

Ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε.

«Η ΕΡΤ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το θλιβερό θέαμα που παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους οι Έλληνες πολίτες κατά τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο εξέθεσαν σε κίνδυνο και τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους και τεχνικούς) της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που κάλυπταν τον αγώνα, ενώ καταστράφηκε τεχνικός εξοπλισμός των τηλεοπτικών συνεργείων. Η ΕΡΤ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει δικαστικώς από κάθε υπεύθυνο αποζημιώσεις για τις προκληθείσες ζημιές.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι αρωγός του αθλητισμού, ωστόσο είναι αντίθετη, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, σε πράξεις βίας που προσβάλλουν τη νομιμότητα και το φίλαθλο πνεύμα
».

zougla.gr