Σοκαρισμένη η 19χρονη σήμερα Jacqui Beck έμαθε πριν δύο χρόνια πως δεν έχει κόλπο.

Η νεαρή διαγνώστηκε με σύνδρομο MRKH (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser), ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζει το αναπαραγωγικό σύστημα και πρακτικά σημαίνει πως η Jacqui δεν έχει μήτρα, τράχηλο και κόλπο. 

Η διάγνωση έγινε τυχαία όταν πήγε στο γιατρό με πόνους στην πλάτη και στη συζήτηση ανέφερε πως ακόμα δεν είχε αρχίσει η έμμηνος ρύση. 

Οι εξετάσεις έδειξαν πως εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται ο κόλπος εκείνη έχει μια μικρή εσοχή σαν λακκάκι κι έτσι δεν μπορεί να κάνει σεξ ούτε να εγκυμονήσει.

\"\"

Οι γυναίκες που έχουν το σύνδρομο αυτό εμφανίζουν πλήρη ανάπτυξη εξωτερικά κι έτσι συνήθως δεν γίνεται διάγνωση παρά μόνο όταν κάποια επιχειρήσει να κάνει σεξ ή παρατηρήσει πως δεν έχει κύκλο περιόδου. 

Η Beck, από τη Βρετανία, περιέγραψε στην Daily Mail πως όταν πρωτοδιαγνώστηκε με το σύνδρομο ένιωθε σαν φρικιό. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως ήμουν διαφορετική από τις άλλες γυναίκες και τα νέα ήταν τόσο σοκαριστικά που δεν πίστευα αυτά που άκουγα. Ήμουν σίγουρη πως η γιατρός έκανε λάθος αλλά όταν μου εξήγησε το γιατί δεν είχα περίοδο, όλα άρχισαν να βγάζουν νόημα. Μετά μου είπε πως δεν θα μπορέσω ποτέ να μείνω έγκυος και πως ίσως χρειαστεί να υποβληθώ σε κάποια επέμβαση για να κάνω σεξ. Έφυγα από το ιατρείο κλαίγοντας, δεν θα νιώσω ποτέ πώς είναι να γεννάς, να εγκυμονείς, να έχεις περίοδο. Όλα τα πράγματα που είχα φανταστεί πως κάποτε θα μου συνέβαιναν έσβησαν από το μέλλον μου. Ήμουν πολύ θυμωμένη και ένιωθα πως δεν είμαι πια πραγματική γυναίκα». 

\"\"


Το σύνδρομο επηρεάζει 5.000 γυναίκες στη Βρετανία. Οι περισσότερες το ανακαλύπτουν επειδή δεν τους έρχεται περίοδος αλλά για κάποιες η ανακάλυψη είναι πιο δύσκολη, όταν επιχειρούν την πρώτη σεξουαλική επαφή. 

Παρά το αρχικό σοκ η 19χρονη εξακολουθεί να ψάχνει τον σωστό άνθρωπο για εκείνη. «Αν έχει πρόβλημα με το σύνδρομό μου, τότε δεν θα είναι ο άνθρωπος που ψάχνω», λέει. «Είμαι μία αθεράπευτα ρομαντική και το βλέπω σαν δοκιμασία για τον χαρακτήρα κάποιου. Αντί να το βλέπω σαν κάτι που θα απωθεί τους άνδρες το βλέπω σαν κάτι που θα με βοηθήσει να βρω τον σωστό», λέει. 

\"\"

Η Jacqui ακολουθεί μία θεραπεία διαστολής του κόλπου που προχωρεί καλά και αν συνεχίσει με την ίδια πρόοδο θα αποφύγει την επέμβαση και θα μπορέσει όταν το θελήσει να έχει και σωματική επαφή με τον αγαπημένο της. Για την απόκτηση παιδιών ξέρει πως θα προσανατολιστεί σε παρένθετη μητρότητα ή υιοθεσία, αλλά είναι πολύ μικρή για να σκεφτεί σήμερα τι θα κάνει. «Θέλω μόνο να είμαι σίγουρη πως και ο σύντροφός μου θα συμφωνεί», λέει.

\"\"
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook