«Βροχή» πυραύλων προγραμματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα τέλη Νοεμβρίου σε Αιγαίο και Έβρο θέλοντας να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ισχύος στην Τουρκία.
 Αποκορύφωμα της σφοδρής «καταιγίδας» βλημάτων από πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα θα είναι η πολυαναμενόμενη βολή των S-300 PMU-1 στις 11 Δεκεμβρίου στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «defencenet.gr», επιτελείς του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη διεξαγωγή τριών ασκήσεων ταυτόχρονα στις περιοχές που η Άγκυρα επικεντρώνει την απειλή της σε βάρος της Ελλάδας. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, που επιχειρεί την αλλαγή του status quo προκειμένου να βάλει «πόδι» στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και στον Έβρο.
Από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό θα διεξάγει την άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας». Πλοία του Στόλου θα αναπτυχθούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα πραγματοποιήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης βολές RIM-7M Sea Sparrow και Penguin.
Η σημαντικότερη βολή όμως θα είναι με πύραυλο Exocet. Είναι ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων, καθώς δεν διαθέτουν τέτοιο βλήμα και γνωρίζουν πολύ καλά τη «φονικότητα» του απέναντι στους θαλάσσιους στόχους, που είναι τα πλοία τους σαν και τη φρεγάτα «Ορούκ Ρέις» που δοκίμασε τις ανοχές των επάκτιων πυροβολαρχιών ΜΜ-40 Exocet.
Ημερομηνία καταλυτική όμως θα είναι ως φαίνεται η 28η Νοεμβρίου. Εκεί θα συναντηθούν δυνάμεις από Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό απλώνοντας μία ομπρέλα προστασίας των ανατολικών συνόρων της Ελλάδας
Η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγει άσκηση στο Πεδίο Βολής της Κρήτης ταυτόχρονα με την άσκηση του Π.Ν. ενώ απο τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Δικέφαλος Αετός» με την εκτόξευση Α/Α όπλων. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η Π.Α. με την ρίψη βλημάτων Magic II που φέρουν τα Mirage-2000 και τα Mirage 2000-5 και όπλων αέρος επιφανείας κατά θαλάσσιου στόχου, όπως τα AGM-65 Maverick από F-16.
Αποτελεί ζητούμενο αν θα γίνει χρήση βλήματος ΑΜ-39Μk2 Exocet από αεροσκάφη Μirage-2000, κάτι που είχε γίνει πριν περίπου ένα χρόνο.
Στο «Δικέφαλο Αετό» πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, δεν αποκλείεται η μεταφορά επάκτιων συστημάτων, ενώ θα συμμετάσχουν ιπτάμενα ραντάρ EMB-145H ΑΣΕΠΕ για έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο από πλευράς Π.Α., όπως επίσης και τα ΤΟR-M1.
Την ίδια ημέρα «φωτιά και ατσάλι» θα υπάρξει στον Έβρο με την πραγματοποίηση της άσκησης «Αστραπή». Άρματα μάχης και δυνάμεις Πυροβολικού, υποστηριζόμενα από επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και τους πυραύλους τους AGM 114 K1 Hellfire θα κάνουν τη νύχτα μέτρα, στέλνοντας τη «λάμψη» των πυρών… απέναντι.
Μετά τον καταιγισμό πυραύλων και από τους τρεις κλάδους των Ένοπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Έβρο έρχεται το απόλυτο για την αντιαεροπορική-αντιπυραυλική άμυνα της χώρας. Βολή S-300 PMU-1, στις 11 Δεκεμβρίου στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Η στιγμή αυτή που χρόνια περιμέναμε φαίνεται πώς έφτασε και προκαλεί «ταραχή» στους Τούρκους, αφού το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα με τις δυνατότητες που έχει αλλάζει την ισορροπία στο Αιγαίο.
Μπορεί να εγκλωβίσει και να καταρρίψει πολλούς στόχους ταυτόχρονα πριν το πάρουν χαμπάρι. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κάνει τα πάντα για να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο του Κώστα Ηλιάκη.
defencenet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook