Σημαντική επιχείρηση, των ανδρών, της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη πόλη του Ηρακλείου, με αρκετές προσαγωγές ατόμων.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση, των δυνάμεων έννομης τάξης, έχει ως σκοπό να προχωρήσει σε «εκκαθάριση», του κέντρου της πόλης, από άτομα που επαιτούν, χρησιμοποιώντας, κυρίως, ορισμένα σωματικά προβλήματα που παρουσιάζουν.

Οι συγκεκριμένοι, προβάλλουν και εκμεταλλεύονται την όποια σωματική τους υστέρηση, προκειμένου να επηρεάσουν το θυμικό των πολιτών και να προκαλέσουν συναισθήματα λύπης, ώστε να αποκομίσουν, κάποιο, οικονομικό όφελος.

Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, της αστυνομίας είναι να πατάξει, τέτοιου είδους, φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία είναι αρκετά, όπως μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας που θα κυκλοφορήσει στο κέντρο της πόλης, ειδικά σε ώρες αιχμής.

Οι πολίτες, από τη μεριά τους, χρειάζεται να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές, διότι έτσι συντηρούν τη παράνομη δραστηριότητα που συντελείται και μετέχουν, άθελα τους, στην εκμετάλλευση που, πιθανότατα, υπάρχει πίσω από αυτές πράξεις και εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων που κινούν τα νήματα των κυκλωμάτων επαιτείας στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αστυνομικοί συνέλαβαν δέκα άτομα, οκτώ αλλοδαπούς και δύο Έλληνες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

\”Συνελήφθησαν σήμερα (15.11.2013) το πρωί, στην πόλη του Ηρακλείου από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου δέκα (10) άτομα, για επαιτεία σε δημόσιο χώρο.

Στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, εκ των οποίων οχτώ (08) αλλοδαποί και δύο (02) ημεδαποί, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επαιτείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Πταισματοδικείο Ηρακλείου, όπου τους επιβλήθηκε ποινή κράτησης.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, με αμείωτους ρυθμούς.\”

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook