Συνεχίστηκε χθες  - παρουσία συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου 15χρονου Πάνου Τζαβάρα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Ρίο - η δίκη, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Οι μνήμες από το τραγικό συμβάν ζωντάνεψαν στη δικαστική αίθουσα και μιία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της δίκης ήταν η κατάθεση του μικρού αδελφού του Ανδρέα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε δίπλα του μετά το δυστύχημα.

"Εγώ ήμουν περίπου 4 μέτρα μπροστά από τον αδελφό μου. Βλέπω να έρχεται ένα μαύρο τζιπ με υπερβολική ταχύτητα. Αφού προφύλαξα τον εαυτό μου και πέρασε από μένα, γύρισα πίσω για να δω τον αδελφό μου" είπε ο Ανδρέας Τζαβάρας.

Όπως είπε, ο αδελφός του χτυπήθηκε από το τζιπ, εκτινάχθηκε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε στην πόρτα ενός εκ των δύο αυτοκινήτων που ακολουθούσαν.

Προηγήθηκε η κατάθεση των γονιών του Πάνου του Κώστα και της Φαίδρας Τζαβάρα, οι οποίοι ζήτησαν τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους. 

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν και ο παππούς του παιδιού Ανδρέας Δούρος, ο οποίος είπε ότι έχει καθίσει άπειρες φορές "στο σημείο, όπου η κυρία με το τζιπ τσάκισε, στην κυριολεξία , τον εγγονό μου", για να δει όπως είπε την οδηγική συμπεριφορά των διερχόμενων οδηγών, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες τους αναγκάζουν να μειώνουν ταχύτητα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης δεν έθεσε ερωτήματα στον αδερφό του Πάνου. Ένας εκ των συνηγόρων της μάλιστα, εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η εισαγγελέας έθεσε ερωτήματα σε έναν ανήλικο μάρτυρα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 του ερχόμενου Δεκέμβρη.

newsit.gr