Υλικά

-200 γρ.πράσα, ψιλοκομμένα
-150 γρ. ρύζι καρολίνα
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
-100 γρ. καρότα, κομμένα σε καρεδάκια
-10 τεμ. Ξερά δαμάσκηνα ξινά 
-50 γρ. καρύδια
-1 κ. σούπας τοματοπολτό
-λίγη ζάχαρη
400 γρ. ζωμό λαχανικών
-αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα με το καρότο και το σέλινο. 

Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε με τα δαμάσκηνα και τον τοματοπολτό. 

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει. Ρίχνουμε από σιγά σιγά το ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να τελειώσει. 

Φτιάχνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι. Μόλις τραβήξει τελείως ο ζωμός και μείνει μόνο με το ελαιόλαδο του, είναι έτοιμο.

Βάζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε.