Χαράτσι… κατά κεφαλή, ετοιμάζει το υπουργείο στα ξενοδοχεία.

Το σχέδιο επιβολής νέου χαρατσιού ανά εργαζόμενο που απεργάζεται το υπουργείο εργασίας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους ξενοδόχους των Χανίων.

Μάλιστα, η ένωση  ξενοδόχων νομού Χανίων με επιστολή της στον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, διαμαρτύρεται έντονα για την πρόθεση αυτή του υπουργείου.

Η επιστολή της ένωσης ξενοδόχων Χανίων αναφέρει χαρακτηριστικά:

\”Με έκπληξη πληροφορούμεθα ότι το υπουργείο σας ετοιμάζει να επιβάλει νέο χαράτσι ως εισφορά για τον ειδικό λογαριασμό κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ), το οποίο θα αφορά όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν και μισθοδοτηθήκαν κατά το μήνα Αύγουστο.

Το χαράτσι των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, μπορεί να ακούγεται μικρό αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο επιπλέον κόστος στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ενώ η ρευστότητα για τους γνωστούς μας λόγους έχει απλά εξαφανιστεί.

Το 2013 είναι μια χρονιά που δείχνει σημάδια ανάκαμψης του Ελληνικού τουρισμού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ο τουρισμός να είναι ο μοχλός ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθετες επιβαρύνσεις, χαράτσια, φόροι και τέλη θα δημιουργήσουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα λόγω της αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και η πολυπόθητη ανάπτυξη και ο απεγκλωβισμός από την κρίση που μας ταλανίζει θα αργήσει ακόμα περισσότερο.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας για την επιβολή του ειδικού τέλους 20 € ανά εργαζόμενο.

Με την σημερινή κατάσταση οι επιχειρήσεις απλά αδυνατούν να πληρώσουν επιπλέον επιβαρύνσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook