Έκπληκτη έμεινε η 19χρονη Jacqui Beck όταν μετά από επίσκεψη σε γιατρό δυο χρόνια πριν, έμαθε ότι δεν έχει άνοιγμα κόλπου, μήτρα και ωοθήκες λόγω του MRKH, ενός σπάνιου συνδρόμου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 17χρονη τότε Jacqui, επισκέφτηκε το γιατρό της επειδή δεν της είχε έρθει ακόμη η περίοδος και επειδή είχε έντονους πόνους στη μέση.

Οι εξετάσεις διέγνωσαν ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται MRKH – Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser, ένα σύνδρομο απο το οποίο πάσχει μια στις 5.000 Βρετανίδες και οφείλεται στη μετάλλαξη ενός χρωμοσώματος.

\"\"

Σε κάποιες μορφές της πάθησης, μπορεί να λείπει μόνο ο κόλπος ή να είναι πολύ μικρός ή να λείπει μόνο η μήτρα. Το παράδοξο είναι ότι εξωτερικά τα όργανα φαίνονται φυσιολογικά. Έτσι, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται παρά μόνο όταν η γυναίκα προσπαθεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή ή όταν προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί δεν έχει περίοδο ακόμα.

Αποτέλεσμα του προβλήματος είναι ότι η νεαρή, καθώς και όλες οι γυναίκες που το αντιμετωπίζουν, δεν μπορούν να κάνουν σεξ και ούτε να κυοφορήσουν. Στην περίπτωση της Jacqui, η απουσία των γεννητικών οργάνων είναι πλήρης. Όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια, όταν έμαθε την διάγνωση, ένιωσε σαν «φρικιό».

\"\"

«Όλα όσα είχα ονειρευτεί να κάνω στη ζωή μου, τώρα απλώς δεν είναι υλοποιήσιμα. Μέχρι τότε ένιωθα ότι δεν διέφερα σε τίποτα από τις υπόλοιπες γυναίκες. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», δηλώνει η Jacqui. «Ποτέ δεν θεώρησα ότι είμαι διαφορετική από κάθε άλλη γυναίκα και τα νέα πραγματικά με σόκαραν. Δεν μπορούσα να πιστέψω όσα άκουγα. Ντρεπόμουν μέχρι και να μιλήσω στη μητέρα μου, για να την ενημερώσω της έστειλα email», συμπληρώνει.

\"\"

Η εγχείρηση στην οποία υποβάλλονται οι γυναίκες με MRKH βοηθά δραστικά στο να αποκτήσουν κανονικά τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, χωρίς όμως να μπορούν να τεκνοποιήσουν. Η σεξουαλική ζωή ωστόσο αποκαθίσταται. Πλέον, η νεαρή κοπέλα ακολουθεί εξειδικευμένη αγωγή και ανταποκρίνεται πολύ καλά σε αυτή. Αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα μπορεί να έχει μια υγιή σεξουαλική ζωή χωρίς να προχωρήσει σε επέμβαση.

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook