Ψήφισμα με το οποίο ζητάει την επίλυση του σημαντικού ζητήματος που έχει προκύψει και αφορά στη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, στη συνεδρίαση του, της 11ης Νοεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, με διάταξη νόμου (Ν. 4089/12) καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων, η σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένα τα προβλήματα που προκύπτουν στους μαθητές των εν λόγω σχολείων από αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καλεί την Κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στην επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος και στην κάλυψη του νομοθετικού κενού προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου του Δήμου Χανίων είτε από το Δήμο είτε από την Περιφέρεια».

Παράλληλα στο κείμενο του ψηφίσματος τονίζεται πως:

 η μη σαφής και έγκαιρη επίλυση του προβλήματος αυτού, που η ίδια η κυβέρνηση, δημιούργησε μας προβληματίζει τόσο για τη σκοπιμότητά της αλλά και για τα αντανακλαστικά της.
 τα ζητήματα παιδείας οφείλουν να αντιμετωπίζονται με περισσότερη σοβαρότητα αλλά και ευαισθησία σε κεντρικό επίπεδο.
 ο Δήμος Χανίων, απαιτεί – όχι μόνο τη συνέχιση της σίτισης των μαθητών των Μουσικών Σχολείων αλλά και – τη διεύρυνση της, δηλαδή τη σίτιση των μαθητών, που έχουν ανάγκη, όλων των σχολείων της χώρας, με δεδομένη τη δυσμενέστατη οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης είχε αποστείλει, από τις 14 Οκτωβρίου, σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη με την οποία του ζητούσε την άμεση παρέμβαση του για να επιλυθεί το όλο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχει υπάρξει μία λύση σε κεντρικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook