Πέντε μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε ηλικιωμένους και έκανε λαθρεμπόριο χρυσού συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, ενώ στο σπίτι ενός εξ αυτών, βρέθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο τήξης χρυσού.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία όλα οι συλληφθέντες είναι τσιγγάνοι, ηλικίας 21, 29, 41, 46 και 57 ετών,ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, αφού συγκέντρωναν πληροφορίες για τα ίδια τα υποψήφια θύματά τους ή συγγενικά τους πρόσωπα, τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα διεκπεραίωσης οφειλών σε δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, τα εξαπατούσαν και τους άρπαζαν χρήματα.

Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις τους οδήγησαν σε τραπεζικά καταστήματα για αναλήψεις χρημάτων και σε άλλες στην οικία τους απ\’ όπου τους άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει τριάντα τρεις (33) απάτες, εννέα (9) στο Περιστέρι, έξι (6) στον Πειραιά, πέντε (5) στο Αιγάλεω, από δύο (2) στη Νέα Ερυθραία, την Ελευσίνα, το Ίλιον και το Καματερό και από μία (1) στα Άνω Λιόσια, την Πετρούπολη, τη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και το Καρπενήσι.

Το δε ποσό που είχαν αρπάξει, ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, μία (1) πλάκα χρυσού βάρους 272,78 γραμμ., δύο (2) ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ.

Επίσης, στην οικία του 29χρονου συλληφθέντα εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο τήξης χρυσού, αποτελούμενο από μπουκάλες υγραερίου, φλόγιστρα, αυτοσχέδιες μήτρες και καλούπια για πλάκες χρυσού, αυτοσχέδια τηκτήρια και άλλα εργαλεία.

Σε βάρος του 57χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook