Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.

Παραθέτουμε το κατωτέρω πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά και παρακαλούμε να παραστείτε σ’ αυτές.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2013.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

06.30 - 10.30 Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
08.30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά
10.45 Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου
Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.
11.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων
Δυνάμεων

Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:

- Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Ι.Μ. Ναό.
- Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)
- Κατάθεση στεφάνων
- Ενός λεπτού σιγή
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών ο Ναύσταθμος Κρήτης και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων. Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και καθαριότητας στο χώρο του Ηρώου.

Υπεύθυνους της εκδήλωσης ορίζουμε τον Ειδικό Συνεργάτη της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφη Μαρκάκη, και την Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων, κ. Ρούλα Οικονομάκη, και τελετάρχες στο Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου, τους υπαλλήλους της Π. Ε. Χανίων, κ. Μιχάλη Καζαλάκη και κ. Χρήστο Θωμάκη.