Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA έδειξαν μια \”πολύ αξιόπιστη ταύτιση\” με τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως ανακοινώθηκε από Αμερικανό αξιωματούχο. \”Το τεστ έδειξε με απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο δολοφονηθείς στην επιδρομή στο Πακιστάν ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν\” πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν μετά τον θάνατό του και ποντίσθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και μεταδόθηκε από τα δίκτυα CNN και MSNBC. Ο τόπος και οι συνθήκες δεν έχουν γίνει γνωστοί. \”Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση.

Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα\”, είχε προηγουμένως δηλώσει αμερικανός αξιωματούχος. Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook