Σε νέες αλλαγές στην τελική πρόταση για το φόρο ακινήτων, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση του φόρου για τα ξενοίκιαστα ακίνητα χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα ο συντελεστής θα μειωθεί από 0,50 στο 0,40, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει και πιο χαμηλά.

ΠΟΜΙΔΑ: Ληστρικός ο φόρος στα ακίνητα

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με μια ανακοίνωση καταπέλτη εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον φόρο ακινήτων.

\”Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της \”εισπραξιμότητας\” της αγροτικής ψήφου\”, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε σημερινή της ανακοίνωσή της.

\”Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η \”προοδευτική\” κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …\”πρόοδος\”), που, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά.

Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή\”, προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ και υποστηρίζει:

\”Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης\”.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook