Ο περίφημος στατιστικολόγος Edward Tufte, ειδικός στο πεδίο της οπτικοποίησης, είχε άλλοτε την καινοτόμα θεωρητική τοποθέτηση ότι τα γραφήματα διαδραματίζουν κεφαλαιώδη ρόλο σε κάθε επικοινωνιακή πράξη.

Σφοδρός πολέμιος εργαλείων οπτικοποίησης όπως το PowerPoint, το οποίο στη συλλογιστική του Tufte αποτελεί απλό διακοσμητικό μοτίβο δεδομένων που παραμορφώνει και διαστρεβλώνει τις πληροφορίες, ο στατιστικολόγος έβαλε πια στο στόχαστρο το Google Search.

Αφού λοιπόν συνεργάστηκε με τον πληροφορικό Adam Schwartz, έριξε στα πόδια μας τη νέα του δημιουργία, μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή που μας επιτρέπει να φτιάχνουμε ηλεκτρονικά κολάζ από το Google Images!

Το application ακούει στο όνομα ImageQuilts και αποτελεί extension του Chrome, λειτουργώντας δηλαδή ως απλό plug-in στο Google Images. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, μια νέα επιλογή θα εμφανιστεί πάνω από τα αποτελέσματα του image search που θα σας καλεί να τρέξετε το ImageQuilt.

\"\"

Κλικάροντας το κουμπί, μεταφέρεστε σε ένα interface που σας επιτρέπει να φτιάξετε το κολάζ σας με βάση τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας στο Google Images. Υπάρχουν πολλές επιλογές customization, όπως αλλαγή του μεγέθους των εικόνων, της σειράς εμφάνισης, ζουμάρισμα στις εικόνες, αφαίρεση εικόνων, αλλά και επιλογές χρωματικής παλέτας.

Αφού παίξετε λοιπόν με τις επιλογές και καταλήξετε στο κολάζ της επιλογής σας, έχετε τελειώσει την πανεύκολη κατά τα άλλα δημιουργική διαδικασία! Και πρέπει να ξέρετε ότι αν σας ενδιαφέρει η πρωτοτυπία του έργου σας, τότε μην περιορίζετε τις επιλογές σας σε ένα όνομα ζωγράφου ή αρχιτέκτονα, αλλά χρησιμοποιείστε ευρύτερους όρους ή ακόμα και αφηρημένες έννοιες.

\"\"

Δοκιμάστε τη δωρεάν εφαρμογή του ImageQuilts και γίνετε οι ηλεκτρονικοί καλλιτέχνες του 21ου αιώνα που χρειαζόμαστε…

Υποατομικά σωματίδια

\"\"

Δακτυλικά αποτυπώματα

\"\"

Πάουλ Κλέε

\"\"

Διαγράμματα Φάινμαν

\"\"

Αλγόριθμοι

\"\"

Τραπέζια

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook