Αναστάτωση έχει προκληθεί σε διάφορους κύκλους του Ηρακλείου, μετά την κλοπή του ποσού των 50.000 ευρώ και είκοσι (;) χρυσών λιρών (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ) από γραφεία γνωστής επιχείρησης ενημέρωσης το ξημέρωμα της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν μεθοδικά την περίεργη αυτή υπόθεση και αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις μιας και υπάρχουν όπως φαίνεται κάποιες σκιές και πολλά θολά σημεία.

Αυτό πάντως που προκαλεί έκπληξη είναι το ποσό μαμούθ που βρίσκονταν (καθώς και το γιατί) στα γραφεία του site, όπως και τα χρυσά νομίσματα που είναι άγνωστο ακόμη αν συνοδεύονταν με τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα όμως προκύπτουν και πολλά άλλα ερωτήματα τα οποία προς το παρόν μένουν αναπάντητα, όπως για παράδειγμα πως μία εταιρία με τζίρο κοντά στις 150.000€ και κέρδη σχεδόν 7.000€, μπορεί να έχει τόσο μεγάλο ποσό στο ταμείο της, αφού και η οικονομική συγκυρία δεν βοηθάει τις επιχειρήσεις που «ζουν» με την διαφήμιση.

Αίσθηση και μάλιστα μεγάλη προκαλεί το \”γιατί\” το συγκεκριμένο ενημερωτικό site δεν έκανε ως και αυτή την ώρα την παραμικρή αναφορά στον ιστότοπο του για το συμβάν, όπως κανείς θα περίμενε και όπως θα ήταν απόλυτα λογικό.

Ψάχνοντας στο αρχείο των ειδήσεων του μάλιστα διαπιστώσαμε πως μικρότερες σε λεία κλοπές τοπικά και άλλες αξιόποινες πράξεις που κατεγράφησαν, αποτέλεσαν και πολύ λογικό μέχρι και \”πρωτοσέλιδα\” Θα ήταν απόλυτα λογικό να παίξει πρώτο θέμα η διάρρηξη στα γραφεία του γνωστού site ακόμα κι αν η λεία ήταν ένα ασήμαντο ποσό ή μόνο κάποια μηχανήματα όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές ευτελούς αξίας.

Η τοπική κοινωνία πάντως, σχολιάζει με αίσθηση το περιστατικό και την παράλληλη προσπάθεια να κρυφτεί ή να περάσει απαρατήρητη (άγνωστο γιατί) από τα ίδια τα \”θύματα\” η κλοπή.

Προσπάθεια που προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα και μάλλον σ ένα βαθμό σκιές.

Οι μέτοχοι, συνέταιροι του συγκεκριμένου site θα έπρεπε να είχαν θιχτεί ιδιαίτερα από μια τέτοια απώλεια ενός ποσού που στις μέρες μας αντικατοπτρίζει μια μικρή περιουσία αφού χρήματα και λίρες φτάνουν κοντά στα 80.000 ευρώ.

Κανείς επίσης εκ των συνεταίρων και εκλεκτών συναδέλφων του ενημερωτικού site δεν σχολιάζει το γεγονός αναφορικά με την ταχύτητα που λειτούργησαν οι κλέφτες και την άριστη επίσης γνώση απ την πλευρά των δραστών, (που απ ότι προκύπτει από την καταγραφή των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έφταασε σε χρόνο μηδέν), έδρασαν σε δυο με τρία λεπτά, καταστρέφοντας παράλληλα τα ίχνη που θα μπορούσε να δώσει το κλειστό κύκλωμα που υπήρχε στο χώρο και αρπάζοντας στοχευμένα το \”μικρό\” θησαυρό που έκρυβαν στα γραφεία τους.

Κύκλοι της αγοράς επίσης αναρωτιούνται, το πως είναι δυνατόν σε μια εποχή οικονομικής στενότητας να υπάρχουν τέτοια ποσά σε χρηματοκιβώτια και όχι στις τράπεζες.

Είναι επίσης ασαφές αν το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγράφεται, μεταθέσει σε μια άλλη χρονική στιγμή την λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού που οι άνθρωποι του εν λόγω site φαίνεται να ετοιμάζουν, με δυναμική είσοδο στα ερτζιανά όπως έχει διαρρεύσει τελευταία στην αγορά του Ηρακλείου.

Απαντήσεις αναμένονται.

Κ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook