Τελευταία ενημέρωση: 20:00

Στις 16.50 άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συντάκτης του δημοσιογραφικού site πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχει φάκελος και USB.

\"\"
To σημείο όπου σύμφωνα με τη zougla.gr βρέθηκε η σακούλα με το USB

Σημειώνεται ότι σε μικρή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο, είχε αφεθεί στο παρελθόν ένα άλλο στικάκι που περιείχε προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης από τρομοκρατική οργάνωση .

\"\"

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάληψη ευθύνης για κάποια επίθεση γίνεται με ηλεκτρονικό αρχείο.

27 Μαρτίου 2013 είχε γίνει η βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου στην Ακρόπολη και στις 12 Απριλίου 2013 είχαν πάρει τηλέφωνο στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως είχαν αφήσει USB με προκήρυξη στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η Επαναστατική Ανατροπή, χωρίς να μάθουμε όμως ποτέ το περιεχόμενο γιατί η Αντιτρομοκρατική δεν το δημοσίευσε.

Με CD – ROM είχε αφήσει η Σέχτα Επαναστατών σε δυο περιπτώσεις, η μια μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού (η επίθεση είχε γίνει 3 Φεβρουαρίου 2009), δυο μέρες μετά την προκήρυξη σε ανθοστήλη στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

17 Φεβρουαρίου 2009, μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, πάλι με CD – ROM, το είχαν αφήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης, όπου το 1998 είχε πεθάνει η Αμαλία Γκινάκη κατά τη διάρκεια ομηρείας από τον Σορίν Ματέι.

Μετά τη ληστεία και τις συλλήψεις στο Βελβεντό Κοζάνης, σε σπίτι στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι είχε βρεθεί στικάκι που περιείχε ανάληψη ευθύνης από την άτυπη αναρχική ομοσπονδία – Φωτιές στον Ορίζοντα για επίθεση στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 σε εταιρία στο Χαλάνδρι, άλλο προσχέδιο προκήρυξης από τη Μαχόμενη Μειοψηφία, Κομμάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 όπως και μια αφίσα από το Πρωτοδικείο Αθηνών στη Λουίζης Ριανκούρ μετά την έκρηξη βόμβας στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

με πληροφορίες από zougla.gr/newsit.gr/enikos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook