Την ελπίδα του να επανεκλεγεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξέφρασε ο συντονιστής της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας της Ευρωπαϊκής \’Ενωσης Ζιλ ντε Κερσόβ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ξανά υποψήφιος το 2012 αλλά οι πιθανότητες νίκης του φαίνονταν περιορισμένες, καθώς πέρσι το Δημοκρατικό Κόμμα υπέστη ιστορική ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές.

«Ελπίζω ότι αυτό θα τον βοηθήσει να επανεκλεγεί, αυτό που μόλις συνέβη» δήλωσε ο Ζιλ ντε Κερσόβ, αναφερόμενος στο θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Επιπλέον, ο Ζιλ ντε Κερσόβ τόνισε ότι πρέπει να βρισκόμαστε «σε εγρήγορση», καθώς το σύμβολο του Μπιν Λάντεν μπορεί να «συνεχίσει να εμπνέει τους τρομοκράτες».

Ο θάνατός του «υπονομεύει περαιτέρω τον πυρήνα της αλ Κάιντα, μιας οργάνωσης της οποίας οι δυνατότητες έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια «.

Όμως, «η επίδραση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ως σύμβολο, κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να εμπνέει ομάδες και άτομα που σχετίζονται με τον ίδιο για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε» δήλωσε.

«Στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ενίσχυση της ασφάλειας είναι απαραίτητη» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «το Πακιστάν και οι ΗΠΑ είναι οι πρώτοι πιο πιθανοί στόχοι».

«Η πρόθεση ήταν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ζωντανό… αν είχαν αποφασίσει απλώς να τον σκοτώσουν, θα είχαν εξαπολύσει επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις αμερικανικές αναφορές. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η ΕΕ προτιμά να φέρνει τους ύποπτους τρομοκράτες στην δικαιοσύνη παρά να τους σκοτώνει ή να τους φυλακίζει σε φυλακές όπως το Γκουαντάναμο, επειδή αυτό αποτελεί ένα «πολύ πιο δυνατό» μήνυμα.

Ο Ζιλ ντε Κερσόβ δήλωσε ακόμη ότι έχει συζητήσει το κλείσιμο του Γκουαντάναμο με τον Αμερικανό υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

«Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος θα τηρήσει τη δέσμευσή του αν επανεκλεγεί για δεύτερη φορά» σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook