Στην δεύτερη ανάγνωση της προκήρυξης που βρέθηκε χτες το απόγευμα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για το χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ανέλαβε την ευθύνη με ένα 18σελιδο κείμενο σε usb.

Στο κείμενο γίνεται από την αρχή σαφές ότι η δολοφονική επίθεση στα μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ήταν επίθεση- εκδίκησης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Όπως αναφέρει ο συντάκτης το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος. Η δολοφονία Φύσσα αποτελεί σημείο καμπής (…) ως αποκορύφωμα της δολοφονικής καμπάνιας της Χρυσής Αυγής, που έχει επιδοθεί συστηματικά σε δολοφονίες και ξυλοδαρμούς μεταναστών, εργαζομένων, αριστερών, αντιεξουσιαστών, και όλα αυτά με την πλήρη κάλυψη της “δημοκρατικής” αστυνομίας».

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι «η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών και όχι τους ίδιους συνιστά το εξής τελεσίδικο μήνυμα: Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος. Το ίδιο και οι επιχειρηματικοί κύκλοι που στηρίζουν τις αγαθοεργίες τους».

Μάλιστα, από νωρίς ο συντάκτης τονίζει ότι η επιλογή του όπλου zastava έγινε καθώς «Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών» ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου που είχε δηλώσει ότι μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν».

Στο κείμενο επιχειρείται η απόδοση ευθύνης για τις ναζιστικές επίθεσεις και την άνοδος της Χρυσής Αυγής όχι μόνο στους αστυνομικούς, και σε επιχειρηματίες- χρηματοδότες του κόμματος, αλλά και στους ψηφοφόρους. «Όσοι τους πλησιάζουν δεν έχουν άλλοθι τις πελατειακές σχέσεις, είναι ναζιστές, έχουν τον όρκο του χίτη, υμνούν την χούντα και θα τους αντιμετωπίσουμε ως εχθρούς του λαού. Οι «παραπλανημένοι» ψηφοφόροι, αυτή η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι».

Μέσα από την προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης καλούν τους αντιφασίστες σε ένοπλο αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απολεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι».

Επίθεση δε στη κυβέρνηση εξαπολύεται σε μεγάλο μέρος της προκήρυξης. «Η Ν.Δ εκπροσωπείται -έχει επιλέξει για επικοινωνιακή εμπροσθοφυλακή- τους καραφασίστες Βορίδη, Κρανιδιώτη, Γεωργιάδη, Δένδια. Υπερασπιστές της οικονομικής πολιτικής και σε πλήρη σύμπνοια οι Προβόπουλος, Δασκαλόπουλος. Διορισμένος και εγκάθετος αναμεταδότης αυτής της πολιτικής της τρόικας, ο υπουργός οικονομικών Στουρνάρας».

Ο συντάκτης κάνει μάλιστα λόγο για «κοινό αγώνα Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής»: «Σοβαρή Χρυσή Αυγή έχουμε και λέγεται Ν.Δ. Ευρωπαϊκό φασισμό έχουμε και ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Η Ν.Δ. με τη Χ.Α. συνεργάζονταν, συνέπιπταν και αλληλοτροφοδοτούνταν από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Ν.Δ και Χ.Α έχουν κοινή πολιτική ατζέντα και τους ίδιους εχθρούς».

«Η ιστορική διδαχή επισημαίνει ότι ο φασισμός δεν τσακίζεται στο κοινοβούλιο και με νόμους, ότι ο φασισμός τσακίζεται πάντα στη μάχη μέσα στους δρόμους. Ότι η αστική δημοκρατία ποτέ δεν πολέμησε τον φασισμό και ήθελε πάντα να τον ελέγχει. Ότι ο φασισμός είναι απλά η ωμή μορφή του καπιταλισμού. Ότι οι φασίστες, παρά τις φιλοδοξίες τους, δεν υπήρξαν ποτέ όσο θα ήθελαν αυτονομημένοι» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Στο κείμενο είναι αρκετές οι φορές που επισημαίνεται ότι ένας εμφύλιος βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην οικονομική κρίση και την ελληνική οικονομική πολιτική, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., ενώ επιχειρείται «αφορισμός» της αριστεράς στη χώρα μας, ως αριστερά του οπορτουνισμού και της σφαλιάρας.

«Ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει προ πολλού ως αόρατος, με σταθερές λάμψεις που υπενθυμίζουν την παρουσία του. Οι όχθες πλέον γίνονται διακριτές και ο καθείς ημών καλείται να πάρει θέση. Ως γενίτσαρος στην όχθη του κεφαλαίου, του κράτους και των φασιστών του ή ως επαναστάτης στον αγώνα που διεκδικεί με κόστος τη ζωή και την ελευθερία του, την απελευθέρωση από τον ζυγό της πολυεθνικής πλουτοκρατίας και των εγχώριων κοτζαμπάσηδων. Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη δικαιοσύνη η λαοκρατία. Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες» καταλήγει το κείμενο.
Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τα συνήθη πρότυπα του αντάρτικου πόλης, ενώ η φρασεολογία του κειμένου δεν παραπέμπει στα σκληρά κείμενα των γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων. Αρκετοί αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν ότι το κείμενο πέραν των αντιφασιστικών πεποιθήσεων στερείται συγκεκριμένης ιδεολογικής τοποθέτησης. Ωστόσο, το σύνθημα «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες» και το σήμα του μαύρο αστεριού με το οποίο «κλείνει» η προκήρυξη αποτελεί σημείο πολλαπλής ανάγνωσης για τους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η παντελής απουσία περιγραφής του σχεδιασμού που έκανε η οργάνωση για την επίθεση, όπως είθισται σε τέτοια κείμενα.

Η γραφή κρίνεται ψύχραιμη, καθώς υπήρξε αρκετός χρόνος από την ημέρα της δολοφονίας και λείπουν εκφράσεις αυθόρμητου μίσους ενώ πλεονάζουν ιστορικές περιγραφές και ιστορικές αναδρομές στο φασισμό στην Ελλάδα και την πορεία του μέχρι σήμερα, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ότι εκτός από την αποδόμηση της Χρυσής Αυγής επιχειρείται και η «απογύμνωση» του φασισμού σα να απευθύνονται στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. έχει και στο παρελθόν έρθει αντιμέτωπη με οργανώσεις που εμφανίστηκαν μία φορά και στη συνέχεια δεν ανέλαβαν την ευθύνη για άλλο χτύπημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας , την οργάνωση «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας», η οποία ωστόσο δεν έκανε ποτέ ξανά «εμφάνιση» και ευθυνόταν για το αιματηρό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής και την οργάνωση Ανυπότακτες Επιθυμίες που είχε στείλει φάκελο βόμβα στην Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με κάποια από τια παραπάνω.

Έντονη είναι και η σημειολογία της προκήρυξης που επανεξετάζεται από της ΕΛ.ΑΣ. η επιλογή του σημείου που άφησαν το Usb, δηλαδή το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόκειται για μια τοποθεσία-σύμβολο της ναζιστικής αγριότητας, ενώ η προκήρυξη ήρθε μόλις μις ημέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά για καταθέσεις άτομα που ήταν στο σημείο χτες και πιθανόν να είδαν τον άγνωστο που άφησε την σακούλα με το usb, ενώ μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν στοιχεία από το DNA.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook