Επτά κληρικούς εξαπάτησε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, ένας 55χρονος, αποσπώντας τους μικρά χρηματικά ποσά ως βοήθεια, δήθεν, για λόγους αποπληρωμής ιατρικών εξετάσεων συγγενικών του προσώπων.

Ο 55χρονος προσπάθησε να εξαπατήσει προχθές 77χρονο ιερέα, στον οποίο παρουσιάστηκε ως αξιωματικός της αστυνομίας, ζητώντας του πεντακόσια ευρώ για να πληρώσει ιατρικές εξετάσεις υποτιθέμενου γνωστού του συνταξιούχου αστυνομικού.

Ο ιερέας ενημέρωσε την αστυνομία και μόλις διαπιστώθηκε το ψεύδος των ισχυρισμών του 55χρονου, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην περιοχή των 40 Εκκλησιών.

Ο 55χρονος από Θεσσαλονίκη είχε αποσπάσει από άλλους έξι κληρικούς από τον Σεπτέμβριο, συνολικά, το ποσό των 270 ευρώ, ενώ είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για απόπειρα απάτης σε βάρος κληρικών.

Σε έλεγχό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε για την εξαπάτηση του ιερέα κι ένας σουγιάς. Με τη σε βάρος του δικογραφία θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και για άλλους παθόντες.

newsbeast.gr