Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην Αίγυπτο κατά τη σύγκρουση τρένου με δυο οχήματα σε ισόπεδη διάβαση στο νότιο Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το εμπορικό τρένο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και ένα μικρό πούλμαν, το οποίο μετέφερε οικογένεια που επέστρεφε από γάμο, δήλωσε στην τηλεόραση ο διοικητής της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η τηλεόραση, το τραίνο συγκρούστηκε με τρία οχήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Ο διευθυντής των αιγυπτιακών σιδηροδρόμων Χουσέιν Ζακάρια δήλωσε ότι τα δυο οχήματα παραβίασαν τη σηματοδότηση και αγνόησαν τις αλυσίδες που εμπόδιζαν τη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών τη στιγμή που το τραίνο ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.

«Η διάβαση είχε κλείσει με τις αλυσίδες και υπήρχε και σηματοδότηση. Στην ισόπεδη διάβαση οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν πράξει το καθήκον τους και είχαν τοποθετήσει τις αλυσίδες», πρόσθεσε.

Η πλειοψηφία των νεκρών είναι μέλη μιας οικογένειας που επέστρεφε από γάμο. Ο μηχανοδηγός επέζησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook