Τελευταία ενημέρωση: 15:25

Από τύχη δεν τους έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι. Και λέμε από τύχη, γιατί το ταβάνι έπεσε, απλώς έτυχε να συμβεί το Σαββατοκύριακο που οι εργαζόμενοι έλειπαν από το κτήριο.

Ο λόγος για το κτήριο της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης στην Αγιά.

Το πρωί που μπήκαν οι εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία είδαν έκπληκτοι ένα μεγάλο κομμάτι της ψευδοροφής να έχει πέσει μαζί με κάποια αλουμινένια υποστηρίγματα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων, Λευτέρης Ντουντουνάκης προφανώς, η σκεπή τις ημέρες αυτές που έβρεχε \”τράβηξε\” νερό με αποτέλεσμα η ψευδοροφή να πέσει.

Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη Σαββατοκύριακο, ημέρα που δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες και δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο.

Πάντως, προκαλεί προβληματισμό σύμφωνα με τον κ. Ντουντουνάκη, πώς ένα κτήριο που παραδόθηκε πρόσφατα, κατά την τελευταία νομαρχιακή αρχή, παρουσίασε τόσο σύντομα κακοτεχνία και πρόβλημα.

Ένα κτήριο για την ανακατασκευή του οποίου είχε δοθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

\"\"

\"\"

Στο περιστατικό αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων:

\”Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων φτάνοντας στη δουλειά τους αντίκρισαν μέρος της οροφής να έχει καταρρεύσει. Το περιστατικό είναι συνέχεια πολλών προηγούμενων περιστατικών πλημμυρών μετά από βροχερό καιρό.

Όταν οι προειδοποιήσεις –πλημμύρες κλπ- δεν λαμβάνονται υπόψην τότε αντιμετωπίζουμε τα χειρότερα και λέμε ευτυχώς που συνέβη σε χρόνο που δεν λειτουργούσε η Υπηρεσία ώστε να έχουν κινδυνεύσει αγρότες ή εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να αντιμετωπιστεί το θέμα έγκαιρα.

Τώρα εργαζόμενοι κατηγορούνται –αν είναι δυνατόν- γιατί δημοσιοποίησαν το θέμα.

Το ζητούμενο τώρα, είναι να γίνει άμεσα τεχνικός έλεγχος του κτιρίου σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται και να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι απαιτούν την τήρηση των διαδικασιών και την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Ταυτόχρονα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας πώς γίνεται ένα κτίριο που λειτουργεί μόλις 3,5 χρόνια και έχει κοστίσει τόσο ακριβά (πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τη μετατροπή του από δημοπρατήριο σε κτίριο για τη στέγαση υπηρεσιών) να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα. Και αν πρέπει κάποιος επιτέλους να αναλαμβάνει ευθύνη για την ποιότητα της κατασκευής των δημοσίων κτιρίων και για το πώς αξιοποιούνται ή όχι τα χρήματα των βαριά φορολογούμενων πολιτών\”.

Μάλιστα σε φωτογραφία που τράβηξαν στις 7/11 το πρόβλημα ήταν εμφανές.

\"\"

\"\"


Ανακοίνωση του Συνδέσμου Γεωπόνων για την κατάρρευση της οροφής στη Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης

Η πτώση τμήματος της ψευδοροφής στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν εξέπληξε τους εργαζόμενους (γεωτεχνικούς ή μη) στην Υπηρεσία, διότι γνώριζαν ότι η στέγη έμπαζε και ότι το κτίριο πλημμύριζε σε κάθε ισχυρή νεροποντή.

Αντιλαμβάνονταν ότι η ψευδοροφή δεν μπορούσε να αντικαθιστά μια προβληματική στέγη. Υποψιάζονταν τους κινδύνους που η κατάσταση αυτή εγκυμονούσε για συναλλασσόμενους και εργαζόμενους. Για αυτό ζητούσαν να γίνουν το συντομότερο οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Σήμερα κατηγορούνται από αυτούς που αδράνησαν επειδή δημοσιοποίησαν το ατυχές συμβάν. Πιστεύουμε ότι οι ορισμένοι υπεύθυνοι οφείλουν να συνεργάζονται και να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους αιρετούς αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που λογικά ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του εργασιακού τους χώρου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει – μετά από τεχνικό έλεγχο – να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφαλείας του συγκεκριμένου κτιρίου, που μετασκευάστηκε προ τετραετίας και κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τέλος οι γεωπόνοι αλλά και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες σε κατασκευαστές και επιβλέποντες το κτίριο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Αγιά.

ΤΟ Δ.Σ.
Ντουντουνάκης Λευτέρης
Γαλάνης Αντώνης
Σταυρουλάκης Αργύρης
Τζιρτζιλάκης Στρατής
Βατσάκης Στέλιος
Θεοδωράκης Βαγγέλης
Φραγκιά Τασούλα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook