Ένας τυπικός έλεγχος και μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα, κατέληξαν σε πυροβολισμούς με παρολίγον θύματα ανήλικα παιδιά στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Το βίντεο που κατεγράφη από την κάμερα του περιπολικού (dashcam), απεικονίζει την αστυνομική αυθαιρεσία που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή μικρών παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό σταμάτησε το αυτοκίνητο της Oriana Ferrell για υπερβολική ταχύτητα. Μέσα σε αυτό βρισκόταν η γυναίκα με τα πέντε παιδιά της, όλα ανήλικα από 6 μέχρι 17 ετών.

Η γυναίκα ξεκίνησε να διαπληκτίζεται με τον αστυνομικό ο οποίος της ζητούσε επί τόπου να πληρώσει το πρόστιμο των 126 δολαρίων, ενώ η ίδια υποστήριζε ότι θα προτιμούσε να παραστεί στη δίκη για την υπόθεση της. Ο αστυνομικός φεύγει για να πάρει το μπλοκ με τις κλήσεις από το περιπολικό του και η γυναίκα πατάει γκάζι. Η αστυνομία την καταδιώκει και τη σταματά εκ νέου.

Στη συνέχεια, οι άνδρες της αστυνομίας την απειλούν και προσπαθούν να τη βγάλουν από το όχημα με τη βία.

Ο 14χρονος γιος της προσπαθώντας να την υπερασπιστεί ορμάει προς τον αστυφύλακα. Εκείνος του επιτίθεται με το taser και ο νεαρός μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο, όπως πράττει και η μητέρα του.

Τότε, ένας δεύτερος αστυφύλακας σπάει τα παράθυρα του βαν με ρόπαλο. Η Ferrell, τρομοκρατημένη, προσπαθεί να διαφύγει και ένας από τους τρεις άνδρες της Ασφάλειας που \”πρωταγωνιστούν\” πυροβολεί τρεις φορές το όχημα. Από θαύμα δεν σκοτώθηκε κανείς.

Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη με τη γυναίκα να συλλαμβάνεται. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ήθελαν να ψάξουν το αυτοκίνητο της για μαριχουάνα. Μέσα σε αυτό, βρέθηκαν δύο τσιγάρα χασίς.

Πλέον, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση, ενώ δίωξη έχει ασκηθεί και κατά της μητέρας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook