Τελευταία ενημέρωση 14.41
 
Η εξέλιξη  

Μόλις δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι προκειμένου να απολογηθούν για τη ληστεία - μαμούθ σε χρηματαποστολή. Αμέσως μετά η εισαγγελέας ζήτησε να διακοπεί η δίκη προκειμένου να μελετήσει διεξοδικά τα στοιχεία, με την τελικά απόφαση να αναμένεται αύριο.

Το χρονικό 

Ένα χρόνο μετά την σύλληψη τους για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος της χρηματαποστολής της εταιρείας G4S, με λεία-μαμούθ άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, με τέσσερις κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο για την ληστεία, η εξιχνίαση της οποίας παίδεψε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου για περίπου ένα χρόνο.

Για την θεαματική ληστεία που έγινε μέρα-μεσημέρι στην Ούλαφ-Πάλμε, η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τέσσερα άτομα, δύο ξαδέλφια, ηλικίας από 30 έως 34 ετών.

Στους τρεις αποδίδονται ρόλοι φυσικού αυτουργού, ότι δηλαδή εκτέλεσαν την ληστεία σε βάρος της χρηματαποστολής, ενώ στον τέταρτο αποδίδεται ρόλος προπομπού καθώς και της μεταφοράς των σάκων με τα χρήματα, του οπλισμού και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν στην ληστεία.

Οι ίδιοι κατά την απολογία τους στις ανακριτικές Αρχές αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο ένας ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν του καλού καιρού, οι άλλοι δύο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τι έκαναν αφού είχε παρέλθει ένας χρόνος από την ημέρα διάπραξης της ληστείας και δεν θυμόντουσαν και ο τέταρτος ως επαγγελματίας οδηγός, υποστήριξε ότι έκανε δρομολόγια.