Ο δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, του φαινομένου δηλαδή της εμπλοκής (συμμετοχή, έκθεση) ανήλικων ατόμων σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου που σκοπό έχουν τη σεξουαλική ικανοποίηση ενός ενήλικου ατόμου που, συνήθως, συνδέεται με συγκεκριμένη σχέση οικειότητας με το παιδί. 
Οι ειδικοί, θα προσπαθήσουν, με τις εισηγήσεις τους, να θίξουν το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και να φωτίσουν άγνωστες πτυχές ενός φαινομένου που, στο άκουσμα του, δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις στο σύνολο της κοινής γνώμης και επηρεάζει το θυμικό των περισσοτέρων, τόσο για τη σκληρότητα που διαχέει αυτή καθαυτή τη πράξη όσο και για τις επιπτώσεις στην οντότητα του θύματος.
Ο Δήμος Ηρακλείου έχοντας συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει σκοπό να συμβάλλει με τέτοιου είδους προσπάθειες στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ. μ στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος) και εισηγητές, επί του θέματος, θα είναι:
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου Ηρακλείου, κα Δέσποινα Συγγελάκη.
Ο ψυχίατρος, διευθυντής ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στο ινστιτούτο υγείας του παιδιού, κος Γιώργος Νικολαϊδης.
Η παιδοψυχολόγος, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, κα Στέλλα Αρναούτογλου.
Η ψυχίατρος, κα Εύα – Μαρία Τσαπάκη.
Η εκπαιδευτικός, διευθύντρια 53 δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, κα Αθηνά Ανδριώτη.
Η νηπιαγωγός του 33ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου, κα Άννα Στουμπίδη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook