Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στα γραφεία της Libération στο Παρίσι όταν ένας άντρας εισέβαλε οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα στον χώρο υποδοχής της εφημερίδας και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά τον βοηθό ενός φωτογράφου και εξωτερικό συνεργάτη της εφημερίδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:15 (τοπική ώρα) και ο δράστης, αμέσως μετά την επίθεση, κατάφερε να διαφύγει, ενώ το θύμα, 27 ετών, τραυματίσθηκε στο θώρακα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατέφυγαν πανικόβλητοι στην ταράτσα του κτηρίου, μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς.

«Ο δράστης δεν είπε τίποτε και έφυγε όπως ήρθε», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Libération μια αστυνομική πηγή, τονίζοντας πώς δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Μπήκε μέσα, πυροβόλησε δύο φορές και έφυγε», δήλωσε προς το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Φαμπρίς Ρουσλό.

Πάντως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όπως ανέφερε δημοσιογράφος του France Info, ο δράστης είναι περίπου 40 ετών, με κοντά μαλλιά και φορούσε ένα πράσινο παλτό και πιθανότατα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Και μπορεί μέχρι αυτή την ώρα το κίνητρο της επίθεσης να μην είναι γνωστό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνδέει το περιστατικό με την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον χώρο υποδοχής του BFMTV στο Παρίσι όπου ένας ένοπλος είχε εισβάλει στο χώρο υποδοχής του δικτύου και είχε απειλήσει δημοσιογράφους πριν διαφύγει.

Για αυτό τον λόγο, υπό αστυνομική προστασία βρίσκονται αυτή την ώρα πολλά ΜΜΕ στην πόλη, όπως τα γραφεία της Monde, της Figaro και της Les Echos καθώς υπάρχουν φόβοι και για νέα επίθεση.

Σημειώνεται ότι μετά τη επίθεση, έσπευσαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλία, Aurélie Filippetti, ο υπουργός Εσωτερικών, Manuel Valls, καθώς και ο δήμαρχος της πόλης Bertrand Delanoë, ενώ στις 15:00 (τοπική ώρα) θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Libération.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook