Άτυχος ήταν ο 32χρονος Nicholas Mevoli από τη Νέα Υόρκη που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να πετύχει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.

Ο νεαρός βούτηξε σε βάθος 236 μέτρων με μια ανάσα και χωρίς καμία βοήθεια, σπάζοντας το ρεκόρ της κατάδυσης σε βάθος άνω των 60 μέτρων.

Στη συνέχεια αναδύθηκε, έκανε το σινιάλο πως είναι εντάξει και τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο Mevoli κυνηγούσε το ρεκόρ βουτώντας στις Μπαχάμες, στη Μπλε Τρύπα του Dean που με βάθος 202 μέτρα θεωρείται η βαθύτερη στον κόσμο, αναφέρει το CNN.

Ο διαγωνισμός διαρκεί δέκα μέρες και αποτελεί αφορμή συνάντησης για 56 δύτες από 21 χώρες που συμμετείχαν σε πολλά events.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως ακόμα ψάχνουν να βρουν τι συνέβη. «Ο διαγωνισμός της ελεύθερης κατάδυσης έχει ρεκόρ ασφάλειας αλλά το άθλημα δεν μπορεί να είναι ακίνδυνο, κάτι που οι δύτες γνωρίζουν», σημείωσαν.

Ελεύθερη κατάδυση στη συγκεκριμένη Μπλε Τρύπα του Dean είχε κάνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Guillaume Nery, η οποία έχει καταγραφεί στο παρακάτω βίντεο:

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook