Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Ν. Χανίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την κατάρρευση της οροφής στο κτίριο της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης (δείτε εδώ)

\”Η πτώση τμήματος της ψευδοροφής στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν εξέπληξε τους εργαζόμενους (γεωτεχνικούς ή μη) στην Υπηρεσία, διότι γνώριζαν ότι η στέγη έμπαζε και ότι το κτίριο πλημμύριζε σε κάθε ισχυρή νεροποντή.

Αντιλαμβάνονταν ότι η ψευδοροφή δεν μπορούσε να αντικαθιστά μια προβληματική στέγη. Υποψιάζονταν τους κινδύνους που η κατάσταση αυτή εγκυμονούσε για συναλλασσόμενους και εργαζόμενους. Για αυτό ζητούσαν να γίνουν το συντομότερο οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Σήμερα κατηγορούνται από αυτούς που αδράνησαν επειδή δημοσιοποίησαν το ατυχές συμβάν. Πιστεύουμε ότι οι ορισμένοι υπεύθυνοι οφείλουν να συνεργάζονται και να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους αιρετούς αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που λογικά ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του εργασιακού τους χώρου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει – μετά από τεχνικό έλεγχο – να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφαλείας του συγκεκριμένου κτιρίου, που μετασκευάστηκε προ τετραετίας και κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τέλος οι γεωπόνοι αλλά και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες σε κατασκευαστές και επιβλέποντες το κτίριο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Αγιά\”.

ΤΟ Δ.Σ.
Ντουντουνάκης Λευτέρης
Γαλάνης Αντώνης
Σταυρουλάκης Αργύρης
Τζιρτζιλάκης Στρατής
Βατσάκης Στέλιος
Θεοδωράκης Βαγγέλης
Φραγκιά Τασούλα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook