Ξεκινά από την Τρίτη, 19/11 η υλοποίηση του προγράμματος εκπτωτικών προσφορών με τίτλο «Ψωνίζουμε στα Χανιά – κάθε Τρίτη» με την συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και στο Δήμο Χανίων, οι οποίοι προχωρούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος με σκοπό την τόνωση της αγοράς και τη παροχή ειδικών προσφορών προς τους καταναλωτές – κάθε Τρίτη - για να προχωρήσουν στις αγορές τους.

Η εν λόγω δράση, θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, ενώ όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18/11/2013, το πρωί, στο Δημαρχείο Χανίων «έχει ως στόχο την ανάπτυξη των πωλήσεων των τοπικών εμπορικών καταστημάτων, καθώς και την οικονομική υποστήριξη των καταναλωτών - δημοτών με τοπικά προϊόντα χαμηλότερης διατίμησης, προσφοράς και προϊόντα σε έκπτωση».

“Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που βιώνουμε όλοι μας, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην οικονομική υποστήριξη των δημοτών όσο και στην ανάπτυξη των τοπικών εμπορικών καταστημάτων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης γνωστοποίησε ότι η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκινά με τις εμπορικές επιχειρήσεις ενώ η δημοτική αρχή βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος, από το νέο έτος, με τίτλο “Βγαίνουμε Χανιά – κάθε Τρίτη’’ με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης.

“Η δημοτική αρχή των Χανίων σταθερά προσανατολισμένη στον άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων στήριξης της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη Χανιώτικη κοινωνία”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Παναγιώτης Ζερβουδάκης, τόνισε ότι στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν περίπου εξήντα (60) επιχειρήσεις, προσφέροντας εκπτώσεις, που υπερβαίνουν το 20%.

“Ο Εμπορικός Σύλλογος των Χανίων αντιτίθεται στη διενέργεια εκπτώσεων και προσφορών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γι’ αυτό και προσφέρουμε στις επιχειρήσεις μας ένα “μέσο” να προσαρμοσθούν στα ανταγωνιστικά δεδομένα της αγοράς. Στη δράση “Ψωνίζουμε Χανιά” συμμετέχουν οι διπλάσιες επιχειρήσεις σε σχέση με την προηγούμενη φορά”, τόνισε ο κ. Ζερβουδάκης, καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα