Δεκάδες Κρητικοί φέρονται να ελέγχονται από τη νεοσύστατη \”ΔΟΥ των πλουσίων\” με βάση τις οδηγίες της Ομάδας Δράσης του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται σε λίστα με 1600 φορολογούμενους, στους οποίους γίνεται ενδεκεχής έλεγχος για τη μεγάλη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΟΥ, περιουσία που διαθέτουν και πώς αυτή φορολογήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το protothema, στη Κρήτη, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνουν οι εξής περιπτώσεις ανά ΔΟΥ:

Ν. Ηρακλείου

Α\’ Ηρακλείου: 18
Τυμπακίου: 1
Λιμένα Χερσονήσου: 4

Συνολικά 23 περιπτώσεις

Νομός Χανίων

Α\’ Χανίων: 8
Β\’Χανίων: 8

Συνολικά 16 περιπτώσεις

Νομός Ρεθύμνου

Συνολικά 17 περιπτώσεις

Νομός Λασιθίου

Σητείας: 1
Αγ. Νικολάου:2
Ιεράπετρας:2

Συνολικά: 5 περιπτώσεις

Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι οι ελεγχόμενοι δεν είναι απαραίτητα παραβάτες και υπόλογοι. Απλώς οι υπηρεσίες κάνουν τους ελέγχους και όσοι είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.


Τι ψάχνει η Εφορία

Στους πρώτους ελέγχους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με βάση τη λίστα που έχει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ\”, οι έρευνες στοχεύουν να διαπιστώσουν αν φορολογήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο όσοι δήλωναν μεγάλες περιουσίες. Ερευνώνται όμως και περιπτώσεις «αιφνίδιου πλουτισμού», εφόσον δεν δικαιολογείται η περιουσία που εμφανίζουν από τα εισοδήματα των περασμένων ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook