Απίστευτα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει καρκινοπαθείς φέρνει στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (συνέδριο ογκολογίας).

Τα μέλη του ιατρείου καταγγέλλουν ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπόρεσαν να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες εξετάσεις τους με συνέπεια να χάσουν τελικά τη ζωή τους.

«Με αδιάσειστα στοιχεία 126 ανασφάλιστων καρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για χημειοθεραπεία, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Ογκολογίας στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα , το ιατρείο μας απέδειξε την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.

Το 60% αυτών των ασθενών ήρθε στο ιατρείο τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο μήνα μετά την αρχική διάγνωση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όγκος είχε μεγαλώσει- εξαπλωθεί και σχεδόν σε όλους έπρεπε να γίνουν εξετάσεις (αξονικές) από την αρχή, ενώ πολλές περιπτώσεις ήταν πια πολύ προχωρημένες.

Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και τους κυβερνώντες οδήγησε ουσιαστικά \”στη δολοφονία\” 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη που χρήζει άμεσου ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Στο μεταξύ όμως στον Ευαγγελισμό είναι σε εξέλιξη ένα έγκλημα διαρκείας με τις χημειοθεραπείες.

Εδώ και καιρό τα άκρως τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας συνεχίζουν να αραιώνονται στο …διάδρομο αλλά και στο γραφείο της προϊσταμένης αντί να γίνονται τους ειδικούς χώρους, με ασφαλή μηχανήματα με φίλτρα και απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων.

Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τους στη διοίκηση του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει να αλλάζει τίποτε.

Είναι ενδεικτικό ότι η διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι έως τις 10 Νοεμβρίου θα είχε μετακινηθεί ή προσληφθεί στο νοσοκομείο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορεί να γίνεται η ανάμειξη των επικίνδυνων φαρμάκων στους ειδικούς χώρους.

Παρ αυτά οι συνθήκες παραμένουν ίδιες.

Και όσο οι μέρες περνούν τόσο η ανησυχία αλλά και οι κίνδυνοι για το προσωπικό μεγαλώνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προβλέπονται ειδικοί θάλαμοι για τη δημιουργία των χημειοθεραπευτικών σχημάτων καθώς στο παρελθόν πολλοί εργαζόμενοι είχαν νοσήσει από καρκίνο (κυρίως λευχαιμία) ακριβώς εξαιτίας αυτών των συνθηκών.

Σήμερα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας πραγματοποιούνται περίπου 60 με 65 χημειοθεραπείες την ημέρα.

Περίπου οι 30 γίνονται στο πόδι στον 7ο όροφο στο αιματολογικό τμήμα όπου οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι αλλά και ανάστατοι καθώς βρίσκονται πλέον ξεκάθαρα μπροστά σε κίνδυνο για την υγεία τους.

Οι υπόλοιπες γίνονται στον ειδικό θάλαμο που κατασκευάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο αλλά από ελάχιστο προσωπικό.

Με βάση τους υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον 9 εξειδικευμένοι υπάλληλοι για να δημιουργούν τα φαρμακευτικά σχήματα ενώ σήμερα μόνο 3 άτομα πραγματοποιούν τις 30 και μάλιστα σε μη ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

iatropedia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook