«Πέτρο, τέρμα οι μαλακίες» είναι το νέο μήνυμα που στέλνει ο συντονιστής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μέσω της «Αυγής» προς τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, με τον  δεύτερο να του απαντά «Κρίμα Βασίλη… too little too late».

Υπο αυτά τα δεδομένα, η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και ενδεχομένως… επεισοδιακή.

Η συνέχεια στην βεντέτα μεταξύ των δύο στελεχών δόθηκε με σημερινό νέο άρθρο – «διόρθωση»  του παλιού – το κ. Μουλόπουλου ο οποίος αναφέρει «επειδή η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική, οφείλω να επανορθώσω: Ο κ. Τατσόπουλος δεν είπε την φράση «είμαστε όλοι χρυσαυγίτες». Ο κ. Βαλλιανάτος την είπε. Ο . Τατσόπουλος απλώς την υπερασπίστηκε. Όπως υπερασπίστηκε την κυρία Λένα Διβάνη όταν χαρακτήρισε τον 19χρονο νεαρό, ο οποίος σκοτώθηκε σε έλεγχο εισιτηρίων τρόλει, «τζαμπατζή». «Η Λένα Διβάνη», γράφει ο Πέτρος, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, «χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή.

Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να τη λιντσάρουν. Εδώ  και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Εϊναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας». Και εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Τατσόπουλο: Πέτρο τέρμα οι μαλακίες».

Η απάντηση του κ. Τατσόπουλου ήρθε από το το facebook: «Ο Μουλόπουλος ψελλίζει μισή επανόρθωση στη σημερινή "Αυγή". Κρίμα, Βασίλη. ΄Οπως λένε και στα χωριά μας: Too little, too late».Στις 12 η συνεδρίαση της ΚΟ

Οι δυο τους αναμένεται να είναι οι πρωταγωνιστές της συζήτησης: Ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος από τη μία και στελέχη της ηγετικής ομάδας από την άλλη, όπως ο Βασίλης Μουλόπουλος, που τον χαρακτήρισε «γελωτοποιό» και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Βούτσης, που παραδέχθηκε δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά και τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του εκκεντρικού συγγραφέα και εμμέσως έθεσε θέμα αποδοκιμασίας του από τα συλλογικά όργανα.

Η υπόθεση τείνει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τσίρκο, καθώς ο κ. Τατσόπουλος απάντησε με επιθετικό χιούμορ στον κ. Μουλόπουλο, ο οποίος του είχε αφιερώσει ένα ολόκληρο άρθρο στην Αυγή, εμφανίζοντας τον περίπου ως τον «Πάγκαλο ή τον Άδωνι Γεωργιάδη του ΣΥΡΙΖΑ».

«O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων» έγραψε στο διαδίκτυο ο κ. Τατσόπουλος και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του όταν ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός τον συμβούλευσε να μην ανεχθεί άλλες προσβολές από «αριστερούς δεινόσαυρους του πνεύματος». «Δεν θα ανεχτώ. Τίποτε και από κανέναν», ήταν η απάντηση του βουλευτή, ο οποίος είναι μάλλον απίθανο να συγκροτηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Τατσόπουλος έχει τη διάθεση να αποχωρήσει, εάν διαπιστώσει ότι το κλίμα γι’ αυτόν είναι εξαιρετικά βαρύ και εχθρικό στον ΣΥΡΙΖΑ, ή η ηγεσία του κόμματος θα προχωρήσει σε πειθαρχικές ποινές, εάν αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει την πρόθεση να συνεχίσει να προκαλεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για τις οποίες η Κουμουνδούρου καλείται διαρκώς να απολογηθεί ή να δικαιολογήσει.

Ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις για τη διαγραφή του, ωστόσο μέχρι τώρα τις είχε απορρίψει.

protothema.gr