Με την εκλογή του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος & προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Elmar Brok στην θέση του Προέδρου των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, ολοκληρώθηκαν στο Βερολίνο οι εργασίες του 24ου Ευρωπαϊκού Κογκρέσου της οργάνωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο των συζητήσεων το μέλλον της Ευρώπης και τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές.

Με μια εμπνευσμένη ομιλία του κατά του λαϊκιστικού αντιευρωπαϊσμού, ο Elmar Brok απευθύνθηκε στους 200 και πλέον συνέδρους από όλη την Ευρώπη, που τον εξέλεξαν ως διάδοχο του ευρωβουλευτή Andrew Duff .

\” Όσοι μιλούν ενάντια στην ΕΕ και ζητούν την αναβίωση της μεμονωμένης πορείας κάθε Έθνους, δεν είναι απλά ευρωσκεπτικιστές, αλλά αρνητές της ιστορίας, καθώς μέσα από τον εθνικισμό δεν έχει επιλυθεί καμία διεθνής πρόκληση\”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε , ανοίγοντας τις εργασίες του Κογκρέσου, με μια ομιλία σχετική με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη.

\” Έχετε πάντα υποστηρίξει και ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή Ιδέα, ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Όταν υπάρχει κίνηση, υπάρχει αντίσταση, πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε \”, τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso , ευχαριστώντας τον απερχόμενο Πρόεδρο Andrew Duff για το έργο του κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο ενέκρινε το Μανιφέστο \” Προς Μια Ομοσπονδιακή Ένωση \” , το οποίο προωθεί μια δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών είναι μια ιστορική υπερεθνική φιλοευρωπαϊκή οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1946, μαζί με την νεολαία της, τους Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές, συγκεντρώνει περίπου 40.000 μέλη από 37 Ευρωπαϊκές χώρες και εργάζεται για την ομοσπονδιακή ενοποίηση της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook