Στο πλαίσιο της Ανάπτυξης Καινοτόμων Δράσεων που υλοποιεί και προωθεί η Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με το Διευθυντή του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου κ. Kων/νο Αρχοντάκη και τον καθηγητή του ίδιου Σχολείου κ. Μανόλη Καγιαμπάκη οι οποίοι ζήτησαν από το Δήμαρχο τη βοήθεια του Δήμου, στην κατασκευή ενός Υβριδικού αυτοκινήτου πόλης που θα χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό καύσιμο το Υδρογόνο με την παροχή ενός μικρού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου ώστε να γίνουν οι μετατροπές.

Ο κ. Κουράκης ανταποκρίθηκε άμεσα και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζοντας αυτές τις πρωτοβουλίες ειδικά των νέων ανθρώπων θα βοηθήσει τη προσπάθεια του 6ο ΕΠΑΛ.

«Πρωτοπορώντας ο Δήμος Ηρακλείου δήλωσε ο κ. Κουράκης προωθεί προγράμματα νέων τεχνολογιών σε συνεργασία και με το μαθητικό δυναμικό των Επαγγελματικών Λυκείων με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων που θα έχουν ως γνώμονα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Αγαπάκη οι κύριοι. Αρχοντάκης και Καγιαμπάκης ανέφεραν ότι μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς το υβριδικό αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο και μάλιστα όπως είπαν στο Δήμαρχο θα το παραχωρήσουν στο Δήμο για τις υπηρεσιακές του ανάγκες.

Το υβριδικό όχημα που θα κατασκευαστεί

Στο αυτοκίνητο αυτό μελετάται να τοποθετηθεί μια κυψέλη καυσίμου (Fuel cell) με την αντίστοιχη συστοιχία φιαλιδίων υβριδίων μετάλλων κατάλληλης χωρητικότητας, ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια απ’ ευθείας τον κινητήρα του, καθώς επίσης θα φορτίζει και τις μπαταρίες.

Προσδόκιμο αποτέλεσμα είναι το όχημα να διαθέτει πλήρη αυτονομία κινητικότητας, προσεγγίζοντας δεκαπλάσια χιλιομετρική απόσταση από την εργοστασιακή. Η όλη μελέτη και υλοποίηση του οχήματος θα γίνει στα πλαίσια των project που έχουν ενταχθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των μαθητών των ΕΠΑΛ Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2013-2014.

Το τελικό αποτέλεσμα (Υβριδικό Υδρογονοκίνητο όχημα), θα αναφέρει στα πλαϊνά του, την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τα ΕΠΑΛ Ηρακλείου της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να γίνει έκθεση στο κοινό και παρουσίαση των αποτελεσμάτων καθώς και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με τη δημιουργία επιχειρήσεων έντασης γνώσης για περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού συστήματος καινοτομίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook