Την εβδομάδα που μας πέρασε τα Χανιωτάκια του τένις του Ο.Α. Χανίων έφεραν 3 πρώτες, 4 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις στο 6ο και τελευταίο Πανελλαδικό πρωτάθλημα επιπέδου 2 για το 2013. Ο Χανιώτικος σύλλογος είχε για ένα ακόμα τουρνουά πολύ καλή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα στα αγόρια 14 ο Ναούμ Σπύρος κατέκτησε για 3ο σερί τουρνουά (2 Ε2 και 1 Ε1) την 1η θέση πετυχαίνοντας 4 νίκες συναντώντας περισσότερη δυσκολία μόνο στον αγώνα του 2ου γύρου κόντρα στον Κρασουδάκη Γιάννη επίσης του Ο.Α.Χ. που έπαιξε εξαιρετικά τον οποίο και νίκησε 6/1 6/3. Στον τελικό ο Ναούμ επικράτησε εύκολα του Κυριακάκη (Ηράκλειο) με σκορ 6/1 6/1. Στην ίδια κατηγορία Κρασουδάκης και Γιακουμάκης Γιάννης πέτυχαν 1 νίκη ενώ ο Βαρβεράκης Γιώργος αποκλείστηκε στον 1ο αγώνα του.

Στα κορίτσια 16 οι μικρές του Ο.Α.Χ. Κοκκινάκη Ευαγγελία και Κοκκινάκη Ευγενία πέτυχαν το 1-2 κόντρα μάλιστα σε αθλήτριες 2 χρόνια μεγαλύτερες του καθώς Χανιώτισσες αθλήτριες κανονικά αγωνίζονται στα 14άρια. Νικήτρια του πρωταθλήματος ήταν η Ευαγγελία, η οποία έφτασε στον τελικό νικώντας στους 4 την πολύ δυνατή Μαρκάκη (Ηράκλειο) με 6/4 6/2 ενώ η αδερφή της Ευγενία επικράτησε αντίστοιχα της άλλης Ηρακλειώτισσας Κρουσταλλάκη με 6/2 6/2. Στον μεταξύ τους τελικό νίκησε με σκορ 6/2 6/3 η Ευαγγελία που ήταν πιο προσεκτική στα κρίσιμα σημεία. Η Τρίτη Χανιώτισσα η Διγαλάκη Κορίνα αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την Τσαγκαράκη (Ηράκλειο) σ’ ένα συναρπαστικό ματς με σκορ 7/6(4) 5/7 4/6!

Η τρίτη πρωτιά ήρθε στο διπλό από τον Ματσαμάκη Αντώνη ο οποίος στα αγόρια 12 με παρτενέρ τον Παρίσση από την Ρόδο κατέκτησαν το τουρνουά πετυχαίνοντας σε ημιτελικό και τελικό 2 δύσκολες νίκες με τον αθλητή του Ο.Α.Χ. να είναι πολύ καλός σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Στον ημιτελικό επικράτησαν των έτερων Χανιωτών Καραχάλιου Άγγελου και Κονταράκη Ανδρέα που τελικά κατατάχθηκαν 3οι με σκορ 3/6 7/5 10-7. Στον τελικό ο Ματσαμάκης και ο Παρίσσης νίκησαν τους Ηρακλειώτες Σιμάτο και Ταμιωλάκη επίσης στο matchtiebreakμε 10-1!

Στην κατηγορία των αγοριών 12 πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν όλοι οι αθλητές του Ο.Α.Χ. αλλά κυρίως ο Τζανάκης Κυριάκος, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση για πρώτη φορά. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. πέτυχε 4 νίκες με αποκορύφωμα τον εντυπωσιακό αγώνα κόντρα στον Παρίσση (Ρόδος) τον οποίο και νίκησε με σκορ 7/5 3/6 6/2 αφού ήταν πολύ σταθερός και υπομονετικός. Στον τελικό ο Κυριάκος αντιμετώπισε τον Ταμιωλάκη (Ηράκλειο) και αν και πίεσε τον αντίπαλο του τελικά ηττήθηκε με σκορ 3/6 2/6. Στην ίδια κατηγορία 3ος αναδείχθηκε ο επίσης πολύ καλός Καραχάλιος Άγγελος ο οποίος σημείωσε 3 νίκες οι δύο μάλιστα στο 3ο σετ για να φτάσει στους 8, όπου επικράτησε του άλλου Χανιώτη, Κονταράκη Ανδρέα με σκορ 6/0 6/2 για ν’ αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον Ταμιωλάκη με σκορ 3/6 2/6 αν και στο ξεκίνημα του αγώνα είχε το προβάδισμα. Επίσης στους 8 εκτός του Κονταράκη έφτασαν άλλοι 2 αθλητές του Ο.Α.Χ. οι Κωνστανταράκης Ανδρέας και Ματσαμάκης Αντώνης με 2 νίκες. 1 νίκη σημείωσαν οι Βολτυράκης Βασίλης, Διγενάκης Αλέξανδρος και Ζερβός Γιώργος ενώ Κωνστανταράκης Αντώνης και Χατζηνικολάου Διονύσης αποκλείστηκαν στον 1ο αγώνα.

Άλλη μία 2η θέση είχε ο Ο.Α.Χ. στα αγόρια 16 με τον 14άχρονο Αρετάκη Γιάννη που φτάνοντας στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Παχάκη (Αθηνών) τον οποίο και νίκησε με σκορ 6/3 2/6 6/1 για να γνωρίσει στον τελικό την ήττα από τον Κοκκινάκη Γιάννη (Σούδα) με σκορ 0/6 4/6 προσπαθώντας περισσότερο στο 2ο σετ.

2η θέση και για την Κουριδάκη Αθηνά στα διπλά των κοριτσιών 12 με συμπαίκτρια την νικήτρια του μονού Κηπραίου (Σταυρούπολη) με την οποία πέτυχαν 2 νίκες σε 8άδα και ημιτελικό για να ηττηθούν στον τελικό δύσκολα από τις Κώστα και Παπαδημήτρη (Ρόδος) με σκορ 4/6 6/2 4-10. Σε όλα τα παιχνίδια η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. απέδωσε πολύ καλά. Στο μονό της ίδιας κατηγορίας ο Ο.Α.Χ. συμμετείχε με 6 αθλήτριες από τις οποίες ξεχώρισε η Κουκλάκη Ευγενία με την 3η θέση που κατέλαβε. Η αθλήτρια του Ο.Α. Χανίων πέτυχε 2 νίκες με πιο δύσκολη αυτή στον προημιτελικό κόντρα στην Ζουμπά (Σούδα) με 6/3 6/4 για να αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Κηπραίου με σκορ 4/6 1/6 προβάλλοντας αντίσταση μόνο στο 1ο σετ. Ακόμα για τον Ο.Α.Χ. μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν οι Κουριδάκη Αθηνά και η Μιουμπή Μύριαμ ενώ 1 νίκη πέτυχαν Βαρβεράκη Μαρία και Σταμούλου Άννα Μαρία. Με 1 ήττα αποχαιρέτησε το τουρνουά η Βογιατζόγλου Μαριάννα.

Επιτυχίες για τον Ο.Α.Χ. και στο 3ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα επιπέδου 3 που διοργανώθηκε σε Ιεράπετρα και Ηράκλειο στο οποίο λίγοι παίκτες και παίκτριες του συλλόγου συμμετείχαν.

Στα αγόρια 14 την 1η θέση κατέλαβε ο Τσιβουράκης Αντώνης πετυχαίνοντας 4 νίκες χάνοντας συνολικά μόνο 4 gamesσε όλο το τουρνουά. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. αν και τραυματίας απέδωσε πολύ καλά και έφτασε ως τον τελικό νικώντας διαδοχικά τους Γιακουμάκη Γιάννη, Κωνστανταράκη Ανδρέα και Κονταράκη Ανδρέα και οι 3 επίσης παίκτες του Ο.Α.Χ. Στον τελικό ο Τσιβουράκης επικράτησε εύκολα του  Κοντογιωργάκη (Σητεία) με σκορ 6/2 6/1. Την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατέλαβαν οι Καραχάλιος Άγγελος και  Κονταράκης Ανδρέας πετυχαίνοντας από 2 νίκες. Με 1 νίκη ολοκλήρωσαν οι Ματσαμάκης Αντώνης, Κωνστανταράκης Αντώνης και Γιακουμάκης Γιάννης, ενώ στον 1ο αγώνα αποκλείστηκαν Τζανάκης Κυριάκος και Γιακουμάκης Πολυχρόνης.

Στα αγόρια 12 πρώτος αναδείχθηκε ο μικρός Διγενάκης Αλέξανδρος. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. αν και 2 χρόνια μικρότερος αγωνίστηκε στα 12άρια και κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση πετυχαίνοντας 4 νίκες με πιο δύσκολη αυτή κόντρα στον Νουχάκη (Σούδα) στο 3ο σετ με 11-9 ενώ στον τελικό αντιμετώπισε τον Τσαγλιώτη (Ρέθυμνο) και όντας πιο συγκεντρωμένος και ψύχραιμος στο 2ο σετ επικράτησε με σκορ 6/0 7/6(5). Στην ίδια κατηγορία οι Ζερβός Γιώργος και Βολτυράκης Βασίλης αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Στα κορίτσια 14 αγωνίστηκαν οι 3 12άρες του Ο.Α.Χ. με τις Μιουμπή Μύριαμ και Κουριδάκη με 1 νίκη να καταλαμβάνουν την 3η θέση ενώ η Κουκλάκη Ευγενία αποκλείστηκε στον 1ο αγώνα.

Τέλος η Ναούμ Μαρία αγωνίστηκε για 1η φορά σε επαγγελματικό τουρνουά αξίας 10.000 $ που διεξάχθηκε στη Χερσόνησο και αντιμετώπισε στον 1ο γύρο την Βελγίδα VanAelstαπό την οποία ηττήθηκε με σκορ 3/6 0/6 αποκομίζοντας όμως πολύτιμη εμπειρία.

Το Δ. Σ. του Ο.Α.Χ. για πολλοστή φορά φέτος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συγχαρεί αθλητές, αθλήτριες και προπονητές του συλλόγου για τις συνεχείς επιτυχίες σε Παγκρήτιο και Πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης ευχαριστεί την ΑΝΕΚ LINESγια την αμέριστη συμπαράσταση της ως μεγάλος χορηγός του συλλόγου.oaxania.gr