Αίσθηση και μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η προβολή της αντιναζιστικής ταινίας ντοκουμέντο με τίτλο «νεοναζί-Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης» του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 
Εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, της Θεατρικής Ομάδας «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ», και της Ένωσης θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. 
Στην ταινία-ντοκουμέντο παρουσιάστηκε η μνήμη, η λήθη και η ιστορική αλήθεια στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο, και συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους. 
Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Στέλιος Κούλογλου δέχθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα που έκανε, ενώ για τα Ολοκαυτώματα της Κρήτης μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης. 
Στην διάρκεια των τοποθετήσεων επισημάνθηκε από όλους ως σημαντικό το γεγονός της συμφωνίας του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου να προταθεί και να «παιχτεί» η ταινία σε όλα τα σχολεία και δήμους της Κρήτης το ιστορικό ντοκουμέντο με στόχο την ενημέρωση και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Παρόντες στην προβολή ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι δήμαρχοι των μαρτυρικών δήμων Βιάννου και Ανωγείων Παύλος Μπαριτάκης και Σωκράτης Κεφαλογιάννης αντίστοιχα, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Σαρρής, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, Δέσποινα Συγγελάκη, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
 Μάλιστα σε συνέχεια της συμφωνίας ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και στο δημοσιογράφο, σήμερα στην Περιφέρεια συναντήθηκαν στο γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Στέλιος Κούλογλου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος υλοποίησης της διαδικασίας προβολής, αλλά και το σχετικό αίτημα που θα πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook