15.000 γυναίκες πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στο Κιργιστάν, με σκοπό να γίνουν «νύφες», δηλαδή να παντρευτούν βιαίως και χωρίς πρώτα να ερωτηθούν για το αν θέλουν, άνδρες που τις είδαν και τις πόθησαν.

Όπως αποτυπώνει το σοκαριστικό βίντεο του Vice, όταν έναν άνδρας δει μια κοπέλα και του αρέσει, αποφασίζει να την απαγάγει για να την παντρευτεί.

Αυτός λοιπόν μαζί με τους φίλους του καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να γίνει σωστά και οργανωμένα η απαγωγή.

Πολλές φορές μάλιστα αυτό γίνεται με βίαιο τρόπο και στη συνέχεια την πηγαίνουν στο σπίτι του «γαμπρού» όπου η προετοιμασία για τον γάμο έχει ήδη ξεκινήσει από τους γονείς και του συγγενείς του.

Όταν η κοπέλα μπει στο σπίτι του απαγωγέα της, η οικογένειά του προσπαθεί να την πείσει να δεχθεί να γίνει ο γάμος, όπως αναφέρει το mothersblog.

Όταν η κοπέλα μπει μέσα στο σπίτι, τις περισσότερες φορές σφραγίζουν την πόρτα ώστε να μην μπορεί να φύγει.

Κάποιες γυναίκες έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από όλο αυτό. Τις περισσότερες φορές όμως οι γυναίκες υποχωρούν και κάνουν το γάμο φοβούμενες ότι θα στιγματιστούν.

Στο Κιργιστάν, αν μια γυναίκα μπει στο σπίτι κάποιου άντρα, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, δεν θεωρείται πλέον αγνή και στιγματίζεται από την κοινωνία.

Έτσι, ακόμη κι αν μια γυναίκα αντιστέκεται για τέσσερις μέρες, στο τέλος παντρεύεται αφού δε μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία χωρίς να θεωρείται ατιμασμένη.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι η ύπαρξη νόμου που απαγορεύει τις απαγωγές στο Κιργιστάν.

Συγκεκριμένα το άρθρο 155 του εγκληματολογικού κώδικα λέει πως αν υποχρεώνεις μια γυναίκα να κάνει κάτι παρά τη θέλησή της, τιμωρείσαι με 3 χρόνια φυλάκιση.

Αν και το 80% των κατοίκων του Κιργιστάν είναι κατά του γάμου με απαγωγή, το 30% - 40% των γάμων γίνονται με αυτό τον τρόπο μέχρι και σήμερα. Δείτε το βίντεο του Vice που ακολουθεί.

iefimerida.gr